Sprogimas

Jautakių žiede – meninė kompozicija

Mažeikių rajono savivaldybės kvietimą apipavidalinti, papuošti Mažeikių žiedines sankryžas išgirdo ne tik verslo atstovai, bet ir rajono kalvystės meistrai. Siūlymas – išskirtinė meninė kompozicija „Genčių ratas“ Jautakių žiede. 

10 m aukščio ir kone po 800 kg galinčios sverti metalo skulptūros – išdidintos skirtingi drabužių smeigtukai-smeigės – gali tapti miesto vizitine kortele, išskiriančia Mažeikius iš kitų Lietuvos miestų. 

Trys baltų gentys – žiemgaliai, kuršiai, žemaičiai – turi savitą kultūrinį paveldą ir tuo pačiu sėkmingo bendradarbiavimo istoriją. Jos susitelkia ties Mažeikiais, Jautakių žiede. Senosios juvelyrikos detalės simbolizuotų šių genčių giminiškumą, suteiktų prasmę vietovei. 

Ne vienus metus brandintą idėją Savivaldybėje pristatė autorius kalvis Martynas Stankus. Pristatymas abejingų nepaliko – Savivaldybės vadovai, muziejininkai pritaria šiai minčiai ir palaiko. 

Nuo idėjos iki jos įgyvendinimo – ilgas kelias. Pirmiausia Savivaldybė kreipsis į Lietuvos automobilių kelių direkciją dėl leidimo keisti žiedo aplinką ir galimybių pastatyti kalvių siūlomą kompoziciją. 

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode