Sprogimas

Ieškoma galimybių Bugeniuose teikti socialinės priežiūros paslaugas vaikams

Mažeikių rajono savivaldybės vadovai inicijavo susitikimą su VšĮ „Būk su manimi“ atstovais dėl vaikų dienos socialinės priežiūros paslaugos teikimo. Domėtasi, kodėl iki šiol Vaikų dienos centre neteikiamos socialinės priežiūros paslaugos vaikams. Aptarta esama situacija, kalbėta apie problemas.

Susitikime dalyvavo Savivaldybės mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viktoras Prokopčukas, Teisės ir personalo skyriaus vedėjas Michail Norbutas, Socialinės paramos skyriaus vedėja Jolanta Kekytė, šio skyriaus vyr. specialistė Daiva Končiuvienė, Turto valdymo ir priežiūros skyriaus vedėja Rima Podelienė, Mažeikių apylinkės seniūnas Mantas Badaukis, VšĮ „Būk su manimi“ direktorė Jolita Butkienė ir vadovė veikloms Almantė Karpienė.

Minėtai viešajai įstaigai šių metų pradžioje suteikta teisė ir atsakomybė teikti akredituotą socialinę priežiūrą, kurią turi gauti ne mažiau kaip 10 nuolatinių jos gavėjų. Įstaiga privalo užtikrinti ją lankančių vaikų saugumą: turėti paslaugoms teikti reikalavimus atitinkančias patalpas ir įstaigos darbuotojų, kurie turėtų kompetenciją, atitinkančią teisės aktų reikalavimus darbui su vaikais.

Iki šiol Bugeniuose įsikūrusiame Vaikų dienos centre minėti reikalavimai nėra įgyvendinti.

VšĮ „Būk su manimi“ pasiūlyta imtis iniciatyvos pritraukti kuo daugiau vaikų, pasirūpinti tinkamomis patalpomis ir įdarbinti socialinio darbo specialistą. Įstaigos paprašyta iki gegužės 15 d., penktadienio, Socialinės paramos skyriui pateikti reikalingus dokumentus.

Savivaldybė skatina ir siekia plėtoti vaikų dienos socialinės priežiūros paslaugas. Ypač palaiko tas iniciatyvas, kurių tikslas – užimti kaime gyvenančius vaikus, todėl susitikime ieškota galimų sprendimų, kad centras galėtų tinkamai teikti socialinę priežiūrą.

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode