Sprogimas

Dviejuose namuose Mažeikiuose draudžiama rūkyti balkonuose

Nuo vasario 1 d. daugiabučio namo Taikos g. 24, o nuo vasario 15 d. – Naftininkų g. 70 balkonuose, terasose ir lodžijose, nuosavybės teise priklausančiuose atskiriems savininkams, draudžiama rūkyti. Toks draudimas atsirado šių namų gyventojams pateikus Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybės) administracijai prieštaravimus dėl rūkymo tame daugiabučiame name, kuriame jie yra deklaravę gyvenamąją vietą.

Nuo Naujųjų metų įsigaliojus Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo papildymams bei Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimams, pakanka bent vieno daugiabučio namo gyventojo prieštaravimo dėl rūkymo daugiabučio namo balkonuose, terasose ir lodžijose, kad Savivaldybės administracijos direktorius įformintų sprendimą dėl draudimo rūkyti nurodytose vietose.

Prieštaravimas baigia galioti, kai gyventojas atšaukia savo prieštaravimą arba pakeičia gyvenamąją vietą, arba praėjus 6 mėnesiams nuo daugiabučio namo gyventojo, nedeklaravusio gyvenamosios vietos tame daugiabučiame name, pranešimo dėl prieštaravimo pareiškimo pateikimo dienos.

Gyventojai, užfiksavę pažeidimus, privalo apie juos pranešti Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriui arba per epolicija.lt – nurodoma, kurio buto balkone buvo rūkoma. Tada pradedama procedūra, reglamentuota Administracinių nusižengimų kodekse: administracinė teisena ir pažeidėjas traukiamas administracinėn atsakomybėn.

Pareigūno, turinčio teisę atlikti tokį tyrimą, reikalavimu, buto ar patalpos, kurioje buvo rūkoma, savininkas privalo nurodyti rūkiusiojo asmens duomenis ir gyvenamąją vietą, nes bute gali rūkyti nuomininkas ar svečias.

Už tokio reikalavimo nevykdymą buto ar patalpos savininkui gresia bauda nuo 30 iki 60 eurų, už pakartotinį nusižengimą – bauda nuo 60 iki 120 eurų, už rūkymą balkone – įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 50 eurų, už pakartotinį nusižengimą – bauda nuo 50 iki 90 eurų. 

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode