Sprogimas

Su verslo atstovais – apie paramos galimybes

Šalyje paskelbtas karantinas dėl koronaviruso infekcijos pristabdė verslininkų veiklą. Kokia situacija rajone, kaip pasinaudoti Vyriausybės teikiama parama verslui ir kokią paramą galėtų suteikti Mažeikių rajono savivaldybė (toliau – Savivaldybė), diskutuota Savivaldybės vadovų inicijuotame nuotoliniame susitikime su rajono verslo organizacijų bei valstybinių įmonių atstovais.

 Mažeikių verslininkų asociacijos ir BNI Venta klubo atstovai kalbėjo apie verslo padėtį, išsakė mintis, kokios paramos tikėtųsi iš Vyriausybės, Savivaldybės. Verslui būtų svarbu, kad Savivaldybė teiktų tokią pačią paramą rajono įmonėms kaip po pirmojo karantino – žemės, valstybinės žemės nuomos, nekilnojamojo turto nuomos mokesčių ir mokesčio už išnuomotą Savivaldybei nuosavybės teise priklausantį nekilnojamąjį turtą lengvatas, numatytų daugiau paramos priemonių ir būdų.

Savivaldybės meras Vidmantas Macevičius pakvietė verslininkus teikti pasiūlymus dėl Savivaldybės paramos rajono verslui, pasidalyti patirtimi apie paramos teikimą po pirmojo karantino, kokios priemonės padėtų verslui įveikti dėl Covid-19 patirtus sunkumus.

Mero pavaduotoja Rūta Matulaitienė ir mero patarėjas Virgilijus Radvilas paskatino verslo atstovus dažniau bendrauti, kalbėtis apie kylančias problemas, ieškoti jų sprendimo būdų, galimybių. Verslo asocijuotų struktūrų paprašyta iš anksto pateikti konkrečių klausimų Klaipėdos apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai (Klaipėdos AVMI) ir sausio 19 d. dalyvauti papildomoje tiesioginėje nuotolinėje diskusijoje su jos vadovais, kurie pasiruošę detaliau paaiškinti verslui rūpimus klausimus.

Užimtumo tarnybos Mažeikių skyriaus vadovė Rita Jurkūnienė pakomentavo padėtį darbo rinkoje, kokios paramos priemonės taikomos darbuotojams. Taip pat pateikta Klaipėdos AVMI ir „Sodros“ Mažeikių skyriaus atsiųsta informacija apie pagalbą nukentėjusioms nuo Covid-19 rajono įmonėms ir dirbantiesiems savarankiškai. Dauguma įmonių sėkmingai naudojasi šiuo metu Vyriausybės teikiama parama per Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI), Užimtumo tarnybą bei „Sodros“ padalinius. Klaipėdos AVMI duomenimis, 844 rajono įmonės jau kreipėsi į VMI ir pasinaudojo valstybės parama.

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode