Sprogimas

Santuokų registravimą rekomenduojama nukelti vėlesniam laikui

Nuo gruodžio 16 d., trečiadienio, sugriežtinus karantino sąlygas ir apribojus paslaugų teikimą, registruoti santuokas nėra draudžiama, tačiau būsimieji sutuoktiniai raginami nukelti santuokos registravimo ceremoniją į vėlesnę datą. 

Jeigu nusprendžiama santuokos registravimo datos nekeisti, ceremonija organizuojama laikantis iki šiol galiojusių taisyklių:

  • Santuokos ceremonijoje dalyvauja ne daugiau 5 asmenų (neskaitant civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojų) – jaunieji, du liudytojai ir fotografas.
  • Visi ceremonijos dalyviai privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, atvykę į ceremoniją dezinfekuoti rankas, patalpas palikti iškart po santuokos įregistravimo.

Dėl asmenų judėjimo tarp savivaldybių ribojimo būtina atkreipti dėmesį:

  • Kai būsimieji sutuoktiniai gyvena Mažeikių rajono savivaldybėje, o liudytojai kitoje savivaldybėje, rekomenduojama būsimiesiems sutuoktiniams apsvarstyti galimybę pasirinkti liudytojus iš savo savivaldybės.
  • Kai sutuoktiniai ir (ar) liudytojai gyvena ne Mažeikių rajono savivaldybėje, Savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyrius gali šiems asmenims išduoti pažymą, patvirtinančią santuokos registravimo datą, laiką ir vietą.
  • Svarbu – net ir turint tokią pažymą, punkte budintys pareigūnai turi teisę nuspręsti, jog išvažiavimas iš savo savivaldybės į kitą savivaldybę nėra būtinas. 

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode