RETRO

Kauno mitinio žvėries pasirodymas vainikavo vieną svarbiausių KEKS renginių

Pastarąsias kelias dienas šurmuliavusiame Kaune pasirodžiusi mitinio žvėries skulptūra sekmadienio naktį vainikavo Antrąjį trilogijos veiksmą – vieną svarbiausių Europos kultūros sostinės renginių.

Organizatoriai teigia, kad tai buvo pati trumpiausia skulptūros atidengimo ceremonija pasaulyje, trukusi vos minutę. 

Žvėris apie vidurnaktį buvo atidengtas ant metalinio „Žalgirio“ arenos molo.

Šventiniai renginiai Kaune prasidėjo dar penktadienį, kai miestas minėjo 559-ąjį gimtadienį.

Iš viso čia vyko ir sekmadienį dar vyks per 60 renginių – nuo oro akrobatų pasirodymų ir lėlių spektaklių iki misterijos, kurios siužetą lemia gamtos stichijos, ar didžiojo kultūros laivo prisišvartavimo.

Įspūdingiausias savaitgalio renginys šeštadienio vakarą vyko Kauno santakoje – per antrąjį „Šiuolaikinės Kauno mito trilogijos“ renginį „Santaka“ gyvai susirinkę keli tūkstančiai žiūrovų išvydo muzikinį, šviesų ir pirotechnikos šou ant vandens.

Pasirodymą surengė ir vandens motociklinikai ir akrobatai, 

Kauno mito kuratorius Rytis Zemkauskas sakė, kad šis šou buvo apie pasirinkimus, konfliktą su savimi, tiesos paieškas, apie tai, kad nuo smulkių pasirinkimų priklauso ateitis. 

„Buvo nuostabu. Buvo žymiai geriau, negu galvojau, – BNS sakė 28-ių Ernesta. – Buvo tiesiog vau“.

„Be galo faina tokie renginiai. Čia yra kosmosas“, – kalbėjo 48-ių Mindaugas.

Europos kultūros sostine šiemet tapęs Kaunas pasiūlė per tūkstantį renginių. Per metus suplanuota daugiau kaip 40 festivalių, per 60 parodų, daugiau kaip 250 scenos meno renginių, 50 iš kurių – premjeros, daugiau kaip 250 koncertų.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode