Sprogimas

Šiaulių krašte žvalgomasi vietos naujam poligonui

Krašto apsaugos ministerijai (KAM) Akmenės, Kelmės, Mažeikių, Šiaulių ir Telšių rajonuose žvalgantis vietų naujam 17 tūkst. hektarų dydžio poligonui, kai kur žmonės pradėjo rinkti parašus prieš tokios teritorijos įrengimą kaimynystėje, rašo portalas siauliukrastas.lt.  

Šiaulių rajono meras Antanas Bezaras sako, kad KAM galėtų paieškoti ir blogesnių žemių: „Ir Šiaulių rajone, ir Akmenės rajone užgriebtų gerų derlingų žemių ir privačių miškų“.   

Kelmės rajono mero pareigas laikinai einantis vicemeras Egidijus Ūksas svarsto, jog ilgalaikės investicijos, kurios ateitų su poligonu, „rajonui ir verslui būtų vienareikšmiai gerai“, bet neatmeta, jog gyventojai gali būti kitokios nuomonės. 

Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas svarsto, ar kompensacija gyventojams už paimtą žemę atitiks realią rinkos vertę. 

Jis klausia, kodėl nepadaryti bendro poligono su Latvija: „Pavyzdžiui, ant Lietuvos ir Latvijos sienos – juk abi yra NATO šalys? O gal strategiškiau būtų turėti poligoną arčiau rytinių sienų?“

KAM viceministro Eimučio Misiūno teigimu, „šiuo metu dar nėra apsispręsta nei dėl rajono, nei dėl konkrečios būsimo poligono vietos“.

Žemės sklypo naujam poligonui įrengti galimybių studiją KAM užsakymu atliko Vilniaus Gedimino technikos universiteto Teritorijų planavimo mokslo institutas. 

Vikipedija nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode