Sprogimas

Savivaldybė, gavusi signalą, sureagavo nedelsiant

Agnė Matelė

Šalyje pasklidus gandui apie nelegalius šunų veislynus, tokį skundą gavo ir Mažeikių rajono savivaldybė. Nedelsiant sukviestos už gyvūnų priežiūrą atsakingos organizacijos ir specialistai.

 

 

Vaizdas sukrėtė

Į Viekšnius nuvyko Savivaldybės mero pavaduotoja Lina Rimkienė, kurios viena iš kuruojamų sričių – viešoji tvarka, Viekšnių seniūnas Kornėlijus Kryžius, Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistai, Mažeikių gyvūnų globos draugijos ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Telšių departamento Mažeikių skyriaus atstovai ir visuomenininkė influencerė Edita Ram.

Vaizdas sukrėtė – rasta apie 30 neprižiūrėtų didesnių ir mažesnių šunų, daugelis ligotų, žaizdotų. Jų gyvenimo sąlygos baisios. Priimtas skubus sprendimas paimti iš nelegalaus veislyno visus šunis. Dalį gyvūnų priglaus Mažeikių gyvūnų globos draugija, dalis bus išvežta į Telšius.

Lietuvoje rasta ir daugiau nelegalių veislynų 

Pasak buvusio aplinkos viceministro Martyno Norbuto, nuo praėjusio penktadienio pradėti vykdyti reidai, kaip įtariama, nelegaliose šunų veisyklose: „Iki šiol nustatyti galimi židiniai yra Kretingoje, Tauragėje ir Širvintose. Pragaras – būtent taip rastas vietas vadina jas apžiūrėję specialistai. Deja, nors ir ne tokiais dideliais mastais, žiaurus elgesys su gyvūnais Lietuvoje nėra kažkas naujo. Metų pradžioje Joniškyje pakartas šuo, tokios pat baigties sulaukė pernai šuo Kauno Vilijampolės rajone, o apie augintinių mušimą ar pakastus, prigirdytus šuniukus regionuose retai kas besivargina pranešti.

Iki šiol Lietuvoje gyvūno gyvybė ir sveikata nėra vertybė. Tai rodo ir teisės aktai, ir egzistuojančios baudos, ir kompetencijų stoka institucijose, pagaliau nemažos dalies žmonių nejautrumas bei nenoras aukoti laiką ginant tą, kuris negali apsiginti. Galima, kaip visada, viskuo kaltinti Seimą ar Vyriausybę, tačiau iš tiesų atsakomybė gula ir ant mūsų visų pečių“.

Mazeikiai.lt nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode