Sprogimas

Mažeikiuose mokslo metai pradėti sklandžiai

Agnė Matelė

Mokslo ir žinių dien, Rugsėjo 1-oji, Mažeikiuose šiemet buvo kitokia. Kaip ir prieš tai buvę brandos egzaminai ir abiturientų išleistuvės. Dėl pandemijos, teko laikytis saugumo reikalvimų.

 

Šiemet ji kitokia – dėl epidemiologinės situacijos šalyje laikantis saugumo reikalavimų. Daugelyje mokyklų šventė vyko atskirais srautais, susitinkant klasėse su klasių vadovais ir pan., tačiau šventinė nuotaika tvyrojo visur.

Mokyklų bendruomenes sveikino Savivaldybės ir mokyklų vadovai, Savivaldybės tarybos nariai, tėvų atstovai, kiti svečiai. 

„Jau pasibaigus mokslo metams žinojome, kad naujas rugsėjis bus kitoks, – Budas.lt sakė Mažeikių rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus. – Todėl pagal išgales tam ruošėmės. Sulaukus rekomendacijų, tik viską reikėjo sudėlioti į savo vietas. Laiko visada yra mažai. Nors rekomendacijas, kaip organizuoti šventę, pateikė ministerija, buvo leista mokykloms pačioms imtis atsakomybės ir organizuoti šventes, pagal savo galimybes, nepažeidžiant saugos reikalavimų. Visos mokyklos šventei pasiruošė: vienos darė stadionuose visai mokyklai, kitos atskirai klasėms ar klasių grupėms. Svarbiausia, kad visos stengėsi laikytis saugumo reikalavimų“.

Mazeikiai.lt nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode