Sprogimas

Klaipėdos policijoje praktiką atliekantys kursantai kviečia stoti į Lietuvos policijos mokyklą

Policininko darbas – neramus ir pilnas iššūkių. Tačiau - jų nebijantys, norintys dirbti nemonotonišką darbą ir prisidėti prie visuomenės gerovės - kviečiami tapti policijos pareigūnais.

Lietuvos policijos mokykloje per metus trunkančius intensyvius, į praktiką orientuotus mokymus, išlavinami profesiniai ginklo ir specialiųjų priemonių naudojimo įgūdžiai, išmokstama vairuoti automobilį ekstremaliomis sąlygomis, dirbti su moderniomis technologijomis bei įranga, naudotis teisės aktais, įvairiomis duomenų bazėmis, taip pat išmokstama padėti nukentėjusiam ar pagalbos ieškančiam žmogui. Studijos vyksta Kauno rajone, Mastaičiuose esančioje mokymo bazėje. Kursantams siūlomas nemokamas apgyvendinimas, stipendija, o sėkmingai baigus studijas Lietuvos policijos mokykloje – garantuojama darbo vieta.

Klaipėdoje praktiką atliekantys Lietuvos policijos mokyklos kursantai Ernestas Andrijauskas ir Eimantas Krokevičius jau apie pora savaičių patruliuoja uostamiesčio gatvėse, vyksta į realius iškvietimus. Praktika truks daugiau nei mėnesį, bet, pasak vaikinų, įgyjama patirtis norą tapti policininkai tik sustiprino.

„Apie darbą policijoje svajojau nuo vaikystės, laidos per televiziją apie policininkų darbą buvo labai mėgstamos, tačiau po pirmųjų realių patruliavimo pamainų vis tiek patyriau lyg ir mažą šoką – naktinį miesto gyvenimą pamačiau policininko akimis, suvokiau kiek problemų sau ir aplinkiniams sukelia alkoholio padauginę žmonės. Tačiau kartu supratau, kad šis darbas man įdomus, noro padėti žmonėms tikrai turiu ir vilkėdamas uniformą jaučiuosi savo vėžėse.“ - pasakoja Lietuvos policijos mokyklos kursantas Ernestas Andijauskas.

Tuo metu jo bendramokslis Eimantas Krokevičius mano, kad tikrosios policininkų darbo realybės greičiausia dar nepamatė.

„Gal todėl, kad tebegalioja karantinas – naktiniai klubai, barai dar nedirba, nevyksta masiniai susibūrimai, todėl ir „įsisiautėjusių“ piliečių nėra daug. Kol kas daugiausia teko dalyvauti sprendžiant dėl neblaivių asmenų kylančias problemas, ar drausminant nedėvinčiuosius kaukių. Bet abejonių dėl sprendimo tapti policininku tikrai nekilo. Prieš stodamas į Lietuvos policijos mokyklą kurį laiką gyvenau užsienyje. Tuo metu labai sustiprėjo patriotizmas ir noras prisidėti kuriant gerovę savo valstybėje.“ - pasakoja Eimantas Krokevičius.

Lietuvos policijos mokykla jau priima norinčių joje mokytis dokumentus. Juos iki 2020 m. birželio 26 d. galima pateikti internetu: www.stokipolicija.lt, arba el. paštu: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..">Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Ginti.Saugoti.Padėti.

Klaipėdos VPK informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode