Sprogimas

Apdovanojimų renginyje pagerbti „Verslo žiburiai – 2015“

   Lapkričio 20 d. Anykščių kultūros centre vyko rajono verslininkams skirtas apdovanojimų renginys „Verslo žiburiai – 2015“. Tai tradicinis renginys, skirtas pagerbti įmones, verslininkus ir visuomenės atstovus,  kurie prisideda prie Anykščių rajono ekonominės, socialinės, kultūrinės verslo aplinkos gerinimo. 

Jame dalyvavo Anykščių rajono meras Kęstutis Tubis, mero pavaduotojas Sigutis Obelevičius, administracijos direktorė Veneta Veršulytė, Anykščių verslo informacinio centro direktorė Renata Gudonienė, nevyriausybinių organizacinių atstovai, kultūros, turizmo ir verslo įstaigų vadovai.

Iškilmingą apdovanojimų renginį vedė Anykščių rajono savivaldybės Kultūros, turizmo ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Audronė Pajarskienė bei aktorius, renginių bei televizijos laidų vedėjas, prodiuseris, dainų kūrėjas ir atlikėjas Juozas Gaižauskas.

Šiais metais buvo pateiktos šešios nominacijos: „Sėkmingas verslo tęstinumas", „Jaunas ir verslus", „Versli moteris", „Sėkmingas projektas rajone", „Nauji sprendimai" ir 2015 metų naujovė – „Kūrybinės visuomeninės iniciatyvos“

„Sėkmingas verslo tęstinumas“ – apdovanojimą pelniusi UAB „Pilnatvė“ verslo pradžią pradėjo nuo vieno gaminio, šiuo metu jau gali pasigirti net dvylika skirtingų, aukštos kokybės gaminių asortimentu. 2014 metais „Gamtos pilnatvei“ buvo suteiktas Anykščių regioninio parko prekinis ženklas.

„Jaunas ir verslus“ nominaciją pelniusi įmonė UAB „Biomaistas“ – sveikų ir natūralių kulinarinių maisto produktų gamybos įmonė, siekianti vartotojams pateikti tik sveikus aukščiausios kokybės produktus. Įmonės misija – skatinti visuomenę elgtis, mąstyti ir gyventi sveikai, rinktis švarų ir kokybišką produktą.

Nominaciją „Versli moteris“ pelnė UAB „Paukštukas Pūga“ kavinės direktorė Lina Tamoliūnienė. Suradusi tinkamą vietą, Anykščių senamiestyje pradėjo  įgyvendinti savo svajonę. 2015 m. kavinukės filialą atidarė ir miesto bibliotekos pastate.

„Sėkmingas projektas rajone“ nominantai – MB „Traukos slėnis“. Tai  – vandenlenčių parkas Pagojės kaime su 210–230 m. ilgio traukos lynų sistema. Šiandien projekto vykdytojai MB „Traukos slėnis“ džiaugiasi gausiais lankytojais ir įsibėgėjančiu verslu. Ši įmonė 2015 m. tarptautinėje konferencijoje „Leader Lietuvoje 10 metų“ buvo  nominuota kaip „Metų jaunimo iniciatyva“.

„Nauji  sprendimai“ – UAB „Vli Timber“. Įmonėje dirba 53 darbuotojai, pagrindinė įmonės produkcija – medienos ruošiniai. Savo verslą pradėjo 2010 m., veiką vykdydami  4500 kv.m patalpose, šiuo metu jų įmonės patalpos jau siekia 21 150 kv.m. Įmonės vadovų teigimu verslą plės ir toliau, jų produkcija eksportuojama į Italiją, Prancūziją, Belgiją, Vokietiją ir kt. šalis. Vadovai viliasi, kad netolimoje ateityje įmonėje dirbs daugiau kaip 100 darbuotojų. 

„Kūrybinės visuomeninės iniciatyvos“ nominacijai pretenduoti galėjo ne viešojo sektoriaus institucijos (verslo įmonės, nevyriausybinio sektoriaus organizacijos, susivienijimai, asociacijos ir kt.), savo nuolatine veikla ar trumpalaikėmis iniciatyvomis sukūrusios krašto patrauklumą bei žinomumą skatinančius procesus, objektus ir/ar produktus. Nominantai –asociacija Anykščių naujų vėjų bendruomenė. Tai bendruomenė, kuri kuria ne ekonominę, o kitokią – sėkmės vertę. Per 20 registruotų narių turinti bendruomenė į savo veiklas įtraukia šimtus anykštėnų ir miesto svečių. Šios bendruomenės žmonės neatlygintinai kuria miesto sėkmės vertę – tai yra tikėjimo ir pasitikėjimo aplinka Anykščių bendruomenėje.

Renginio metu taip pat buvo apdovanoti ir festivalio profesionalių teatrų nacionalinės dramaturgijos Anykščiuose „Pakeleivingi 2015“ nominantai. Nominacija „Ryškiausias festivalio spektaklis“ ir 500 Eur premija atiteko Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro K. Sajos spektakliui „Devynbėdžiai“, režisierius Marius Meilūnas, pastatymo vadovai Velta ir Vytautas Anužiai. „Festivalio aktorė“ nominacija ir 250 Eur premija – Kauno kamerinio teatro aktorei Almai Masiulionytei už Goldos vaidmenį D. Čepauskaitės spektaklyje „Diena ir naktis”, režisierius Stanislovas Rubinovas. Nominacija „Festivalio aktorius“ ir 250 Eur paskirta teatro „CEZARIO GRUPĖ” aktoriui Juozui Gaižauskui už vaidmenį spektaklyje „Drąsi šalis”.

Renginio dalyvius džiugino skambios dainininkės Evelinos Sašenko dainos.

Monika ZATURSKYTĖ

Kultūros, turizmo ir komunikacijos skyrius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode