Sprogimas

Patarimai, kurie padės persikraustyti be galvos skausmo

Pakuoti daiktus dviejų savaičių atostogoms gali būti sudėtinga, jau nekalbant apie persikėlimą. Galvojant apie persikraustymą, pirmiausia į galvą ateina tai, ko norime ir kaip turėtų atrodyti nauji namai. Deja, ne itin malonią vibraciją sukelia kivirčas dėl daiktų pakavimo. Persikėlimas yra sudėtingas procesas, susijęs su tam tikrais nepatogumais, ir vienas iš labiausiai stresą keliančių įvykių gyvenime, dėl to reikia pasirūpinti, kad kraustantis kiltų kuo mažiau streso, kuris gadina nuotaiką ir norą atsinaujinti ir persikelti į kitus namus. Dėžės žemes ūkiui, konditerijai, picoms – geriausias pasirinkimas.

Kad nepradingtų laimės jausmas kraustantis į naujus namus, verta pradėti daiktus gabenti dalimis, pradedant nuo mažiausiai svarbių daiktų, tokių kaip paveikslai, kilimai, stalinės lempos. Paskutiniai daiktai turėtų būti higienos priemonės, drabužiai ir indai iš kurių valgote maistą.

Jei planuojate pakuoti savo daiktus, išbandykite šias taisykles:

l  Pradėkite planuoti savo perkėlimo darbus kuo anksčiau;

l  Peržiūrėkite visą nuosavybę namuose;

l  Būkite labai atsargūs ir nepamirškite atidėti paso ir svarbių dokumentų;

l  Atsikratykite nebereikalingų daiktų;

l  Pirmiausia pradėkite pakuoti daiktus, kuriuos naudojate rečiausiai;

l  Pradėkite pakuoti nuo mažų gabaliukų;

l  Tvarkingai supakuokite daiktus į dėžę, kitaip juos reikia išvežti išpakuojant;

l  Atskirai supakuokite kiekvieno šeimos nario daiktus;

l  Greitai suraskite supakuotas prekes ir apskritai aprašykite supakuotas prekes;

l  Jei įmanoma, supakuokite po vieną kambarį ir pradėkite nuo daiktų, kurių tuo metu mažiausiai reikia;

l  Užpildykite dėžutę iki kraštų ir atsargiai užklijuokite kraštus juostele, ypač jei viduje yra laisvų ar smulkių daiktų;

l  Reikalingas specialiai sandarus ir fiksuotas dėžutės dugnas;

l  Pažymėkite kiekvieną supakuotą dėžutę, nurodydami jos turinį ir vietą naujoje gyvenamojoje vietoje (pvz., „Virtuvė“, „vonios kambarys“ ir pan.);

l  Pabandykite kiek įmanoma išsamiau įvardinti turinį, tada bus lengviau ir mažiau laiko užtruks daikto išpakavimas. Surasti tai, ko jums reikia, bus lengviau ir greičiau, o jei profesionalai persikels, sutaupysite jiems laiko ir pinigų. Tas pats pasakytina ir apie baldus. Padarykite šiek tiek daugiau darbo, tačiau tai padės lengviau sekti įvykio eigą;

l  Įsitikinkite, kad dėžutės svoris neviršija jūsų fizinių jėgų. Jei įmanoma, sunkius daiktus sudėkite į mažą dėžę, kad būtų patogu nešiotis;

l  Supakuokite sudaužytus daiktus į dvigubas dėžes ir pridėkite pakankamai įdarų-laikraščių, putų įvyniojimų, skudurų. Laikraščio dažai gali dėmėti, todėl geriausia apvynioti norimus daiktus švariu popieriumi ar audiniu.

l  Sandariai apvyniokite dėžutę. Jei dėžutė skleidžia barškėjimą ar kitą garsą, tai reiškia, kad transportavimo metu gali būti pažeistas jo turinys.

Kaip turėtų atrodyti dėžutė, kurioje bus laikomi daiktai, kuriuos perkelsite

Reikalinga pakavimui: tvirtos pakavimo dėžutės, burbulinė plėvelė, tvirta pakavimo juosta arba plėvelė, žymeklis, lipdukas.

Dėžutė turi būti tvirta. Tinkamo dydžio gofruoto kartono dėžutė gali apsaugoti jūsų vertybes nuo smūgio, lūžimo ar kitokios žalos. Jei neplanuojate nuomotis ar pirkti specialių dėžių iš perkraustymo įmonės, paprasčiausias būdas yra paklausti prekybos centre. Pradėję rūpintis iš anksto, kiekvieną kartą apsipirkdami galite atsinešti skirtingo dydžio dėžutes. Tokiu atveju turėtumėte įvertinti gautos dėžutės stiprumą ir kokius daiktus ketinate supakuoti. Nėra jokių abejonių, kad švari dėžutė, pagaminta iš mažiausiai pažeisto, kietesnio, storesnio kartono, geriausiai tinka bet kam transportuoti. Jei norite, kad daiktai tikrai būtų saugūs kraustymosi metu - pasitikėkite profesionaliomis dėžutėmis.

Profesionalias pakavimo paslaugas didmeninkams siūlo įmonė – UAB „Megapakas“.

21-350

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode