Sprogimas

Kaip pasiruošti karščiausioms vasaros dienoms?

Šiuo metu kaitrios vasaros dienos tikrai džiugina ne visus. Žinoma, gerai tiems, kurie guli laimingi paplūdimyje ir maudosi saulės spinduliuose, tačiau buvimas namuose bei biuruose dažnai vos pakenčiamas, vargina, dažnai net sukelia sveikatos sutrikimus. Jeigu ir Jums ši vasara yra kiek karšta bei norite, kad kitais metais netektų taip prastai jaustis  ruoškitės kitam sezonui jau dabar.

Oro kondicionieriai – kiekvienuose namuose

Vis daugiau lietuvių džiaugiasi, kad jų namuose diegiamos sistemos galinčios pagerinti gyvenimo kokybę karštų vasarų dienomis bei naktimis. Žinoma, oro kondicionieriai turėtų būti montuojami ne sezono metu, kadangi dažniausiai meistrai turi labai daug užklausų, tad tenka ilgai laukti, kol jie galės pagerinti Jūsų gyvenimo kokybę.

Tiesa, jeigu namuose kaitru, o norisi jaustis geriau – tokiu atveju jau geriau dabar nei niekada ir radus gerus meistrus, esame tikri, kad jie greitai pagerins Jūsų gyvenimo kokybę. Šiuo metu sistemos tipai yra labai įvairūs, tad renkantis siūlome ne tik internete skaityti kitų žmonių patirtis, tačiau ir tartis su specialistais, kurie gali padėti rasti sistemas geriausiai atitinkančias Jūsų namų poreikius. Nuo montuojamų iki mobilių, kurie dažnai „iš spintos“ ištraukiami vis sezono metu.

Mitas, kad oro kondicionieriai gali būti dažnas vasaros sezono peršalimo priežastimi. Svarbiausia yra saikas. Specialistai rekomenduoja kambariuose laikyti iki 5 laipsniais žemesnę temperatūra nei lauke, kad pavyktų išvengti šoko organizmui. Galiausiai, kaitriomis dienomis apskritai, jeigu leidžia galimybės, geriau niekur neiti iš namų, vėsintis ir laukti, kol dienos taps lengvesnės.

Pasirūpinkite savo augintiniais

Ne tik žmonėms, tačiau ir augintiniams labai patinka vėsą namuose užtikrinantis oro kondicionierius. Visgi, greta jo taip pat turite užtikrinti, kad gyvūnas visada turės prieiga prie geriamojo vandens. Ir jokio skirtumo, ar gyvūnas yra lauke, ar kambaryje. Vandenį reikia reguliariai keisti, nes jis kaista. Jeigu gyvūnas auga lauke – tuomet svarbu pasirūpinti pavėsiu, kur jis gali leisti kaitrias dienas. 

Galiausiai, specialistai teigia, kad puikus pasirinkimas yra vėsinantys kilimėliai ant kurių tiek šunys, katės, triušiai mielai leidžia dienas, kadangi pajutę vėsumą – nenori nuo jų nulipti. Atsakingai vertinkite ir gyvūno fizinį aktyvumą, kadangi karštomis dienomis negerai būti aktyviu tiek gyvūnui, tiek žmogui.

Maistas ir fizinis aktyvumas

Net jeigu Jūsų namuose yra kondicionavimo sistemos, vis tiek siūlome laikytis pačių svarbiausių medikų pateikiamų rekomendacijų. Pirmiausia – reikalingas tinkamas vandens normos kiekis per parą. Jeigu geriate tik perkamą vandenį – tokiu atveju reikia pasirūpinti didesniu kiekiu prieš ateinant karščiams. Taip pat siūlome gerti mineralinį vandenį, kadangi kaitriomis dienomis žmogus labai prakaituoja ir gali prarasti didelį mineralų kiekį. Verta vengti gėrimų, kurie mažina skysčių kiekių organizme: kava, alkoholis ir t.t. 

Medikai taip pat siūlo riboti ir maisto produktus, kuriuose yra daug cukraus. Žmogus nuo tokio maisto dažniausiai jaučiasi apsunkęs, sunku gerai išsimiegoti. Galiausiai, reikalingas ir fizinio aktyvumo sumažinimas iki minimumo. Žinoma, oro kondicionieriai leis Jums namuose jaustis patogiai, tačiau per didelis judėjimas bet kuriuo atveju nėra geras sprendimas, kadangi neverta papildomai apkrauti organizmo esant sudėtingoms oro sąlygoms.

Kaitrios dienos yra puikus laikas poilsiui ir tuo pačiu lėtesniam gyvenimo tempui. Pasinaudokite tokia galimybe ir atsipalaiduokite, pajuskite vasaros tingulį.

21-331

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode