Parama dėkojame




Ąžuolinės grindys – interjero klasika

Interjeras visais laikais daug priklauso nuo mados tendencijų ir netgi atsižvelgdami į praktinę pusę žmonės vis tiek daugiau dėmesio skyrė būtent dizainui, kuris visuomet turėjo daugiau ar mažiau, bet atitikti vyraujančias madas. Ne išimtas tam yra ir grindys, tiesa, jų pasirinkimą dažniausiai nulemdavo finansinis aspektas ir daugumoje namų būdavo naudojamos paprastos medinės grindys kaina neišsiskiriančios ir todėl įperkamos dauguma įsirenginėjančių būstą.

Kiek vėliau, ypač butuose ir prabangesniuose namuose, sparčiai populiarėjo ąžuolinės parketlentės, kurios pasižymėjo ne tik savo išskirtinumu, bet ir ilgaamžiškumu, todėl net dabar galime rasti senuose butuose išlikusių tokių grindų ir jas atnaujinus pilnai galima naudoti. Šiais laikais, technologijoms sparčiai žengiant į priekį, turime gausybę įvairių dirbtinių medžiagų grindų, kurių pagrindiniai privalumai yra pasirinkimo gausa ir žema kaina. Ir nors būtent pastarieji produktai dabar sudaro didžiąją dalį rinkos, tačiau ąžuolinės grindys išlieka populiarios, ypač tarp labiau pasiturinčiųjų ir skiriančių prioritetą natūraliems produktams.

Ir nors ąžuolinės grindys kaina išsiskiria iš kitų produktų ir atsilieka gal tik nuo marmuro, kuris ir šiaip mūsų šalyje nėra labai populiarus, tikėtina, ne vien tik dėl savo kainos, tačiau paskutiniu metu pastebimas didesnis jų pirkimas. Pastarosiomis dienomis ypač išpopuliarėjo ąžuolo masyvo grindys, kurios derinamos ir prie modernaus interjero. Kaip alternatyva joms dar perkamos uosio masyvo grindys kaina nedaug nusileidžiančios ąžuolinėms, tačiau pasižyminčios šviesesne spalva ir ne ką mažesniu tvirtumu bei patikimumu.

Kur įsigyti medines grindis?

Nors ir galima šioje vietoje sutaupyti, tačiau svarbu žinoti, jog ąžuolinės grindys niekur nebus labai pigios, lyginant su kitais produktais. Standartinės medinės grindys Senukai prekybos centruose turėtų patenkinti daugumos poreikius, nebent ieškote išskirtinių variantų, tuomet verčiau žvalgytis ne į didžiąsias parduotuves, bet į specializuotas įmones, kurios tikrai turės ką pasiūlyti. Būtent pas juos šiuo metu itin populiarios Kahrs grindys, kurios gaminamas Skandinavijoje bei pasižymi išskirtine kokybe ir prabanga, tačiau už tai atitinkamai reikės ir sumokėti. O jeigu jūsų biudžetas ribotas ir norite išleisti kaip įmanoma mažiau, tuomet vertėtų atkreipti dėmesį, kokios yra parduodamos medinės grindys Skelbiu internetinėje svetainėje, kurioje galite rasti ne tik įmonių produkciją, tačiau ir paprastų žmonių parduodamus daiktus, tad ir kaina atitinkamai gali būti žemesnė. Bene pigiausias variantas galėtų būti jau naudotas produktas, o minimaliai nusidėvėjęs medžio produktas gali būti nesunkiai atnaujinamas ir tarnauti dar tikrai ilgą laiką.

Kokios priežiūros reikalauja ąžuolinės grindys?

Nors priežiūra nėra labai sudėtinga, tačiau jai reikia skirti gerokai daugiau dėmesio, negu kitoms nenatūralioms dangoms, nes medis ypatingai jautrus mechaniniams pažeidimams, todėl nereikėtų namuose vaikščioti su batais, kuriuose būtų smėlio, taip pat reikėtų pasirūpinti, jog baldų kojos turėtų minkštus galus ir taip būtų apsaugotos grindys nuo subraižymo. Specialistai rekomenduoja periodiškai atnaujinti grindis atliekant jų poliravimą bei padengimą specialiomis medžiagomis, kurios gali medžio tarnavimo laiką prailginti net kelis kartus, jeigu bus naudojamos periodiškai. Na, o pasimačius didesniems nusidėvėjimo požymiams nereikėtų išsigąsti, kadangi visuomet galima atnaujinti grindis jas nušveitus bei pakartotinai nulakavus arba nualyvavus.

21-313

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode