Parama dėkojame




Sprogimas

Baigėsi akcija „Atliekų vežimas“: nustatyti 23 pažeidimai

vezimasPer mėnesį trukusią akciją aplinkosaugininkai surengė 71 reidą visoje Lietuvoje ir patikrino 603 transporto priemones, 111 iš jų gabeno atliekas. Nustatyti 23 pažeidimai.  Dažniausi buvo susiję su  neužpildytais atliekų vežimo važtaraščiais, neuždengtais tentais, pasitaikė ir nelegalių atliekų vežimo atvejų. Kai kurie krovininių automobilių vairuotojai neturėjo lydraščio ar, patikrinus vežėją, buvo nustatyta, kad GPAIS sistemoje nevedama apskaita, ir kt.

 

Reidai vyko Vilniaus, Utenos, Panevėžio, Marijampolės, Klaipėdos, Alytaus, Kauno ir Šiaulių regionuose. Daugiausiai pažeidimų nustatyta Šiaulių regione, kiekvieno iš 10 reidų metu po vieną, ir Kaune, kur per 8 reidus užfiksuoti 5 pažeidimai. Vienas iš jų atskleidė, kad  atliekos buvo surinktos ir gabenamos neturint teisės užsiimti tokia veikla.

Panevėžyje reido metu vienoje transporto priemonėje nustatytas fizinis asmuo, kuris neteisėtai rinko ir gabeno plastiko atliekas (buferius). Taip pat pareigūnai aptiko neteisėtą metalo laužo supirktuvę. Vilniuje vienas automobilis vežė ne tas atliekas, kurios nurodytos dokumentuose.

Atliekas gabenančių automobilių patikrinimus  Aplinkos apsaugos departamentas organizavo siekdamas efektyvesnės kontrolės ir atliekų vežimo pažeidimų prevencijos. Atliekos turi būti vežamos pagal teisės aktų reglamentuojamą tvarką: jų vežėjas turi turėti šį krovinį lydinčius dokumentus, oficialų vežėjo statusą ir mokėti mokesčius.

Per reidus visą birželį buvo stabdomos transporto priemonės, vykdančios vietinius ir tarptautinius atliekų pervežimus ir tikrinami gabenant atliekas  reikalingi dokumentai, apžiūrimi vežami kroviniai. Kad užkardytų atliekų vežimą nesilaikant teisės aktų reikalavimų, aplinkosaugos pareigūnai tikrino ir atliekų pakrovimo bei iškrovimo vietas.

Pasak aplinkosaugininkų, tokio pobūdžio akcijos itin svarbios nusižengimų prevencijai, jų tikslas – ne tik bausti ar užkirsti kelią galimiems pažeidimams, bet ir skatinti laikytis aplinkos apsaugos įstatymų ir veiklą vykdyti pagal visus reikalavimus.

Prie akcijos „Atliekų vežimas“ prisijungė ir kitų tarnybų pareigūnai bei specialistai.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode