Parama dėkojame




Sprogimas

Jaukus miegamasis – kiekvieno svajonė?

Miegamasis – tai ta namų vieta, kurioje ilsimės, atsipalaiduojame ir atsipučiame nuo kasdienių rūpesčių. Deja, ne visuomet tai pavyksta padaryti dėl netinkamo kambario įrengimo. Daugybė daiktų, ryškus apšvietimas ar blogai parinktos kambario sienos – yra viskas, kas gali trikdyti bei atnešti ne pačias geriausias emocijų. Jei ir jūs taip jaučiatės savo miegamajame, šis straipsnis skirtas kaip tik jums! Jame pateiksime keletą patarimų, kaip susikurti tokią miego erdvę, apie kurią svajoja daugelis. 

Rinkitės ramias spalvas

Rinkdamiesi tekstūras ir spalvas į savo miegamojo kambarį, verčiau galvokite apie tokias, kurios galėtų nuraminti bei padėti atsipalaiduoti, nei apie itin ryškių spalvų elementus. Tinkamai nepasirinkus spalvos ar net  rašto, galima labai nukentėti, kadangi jis greitai pradės varginti ar net erzinti, o tokių emocijų tikrai niekas nenori savo miegamajame – kambaryje, kur norisi pailsėti ir tinkamai pasiruošti ateinančiai dienai. Dėl to specialistai rekomenduoja savo miegamąjį dekoruoti žemės atspalviais – rusva, ruda, kremine, žalsva, ar kitomis pastelinėmis spalvomis – gelsva, rausva, melsva. Pasirinkite giminingas spalvas, kadangi būtent tokiu būdu galėsite sukurti harmoningą vaizdą miegamajame. Tuo tarpu audiniai, miegamojo baldai ir jų tekstūros turėtų būti tokios, prie kurių norėtųsi prisiliesti. Visa tai tikrai greitai atneš jaukumo pojūtį į norimą erdvę.

Langus papuoškite užuolaidomis

Užuolaidomis neuždengti langai – tai vienas pagrindinių būdų, kaip galima kambarį paversti šaltu, nejaukiu. Šis dekoro elementas vaidina itin didelį vaidmenį kambario interjere. Iš tiesų jos nesunkiai gali papildyti erdvę bei suteikti jai visai kitokį vaizdą. Tiesa, turėkite omenyje, jog norint kambarį paversti jaukesniu, jokiu būdu nesirinkite sunkių, tamsių ar itin margintų užuolaidų, kurios apsunkins ir užtamsins kambarį. Vietoje jų geriau tiks perregimos, šviesios užuolaidos, suteiksiančios miegamajam lengvumo ir gaivos įspūdį, o taip pat ir netrukdančios dienos šviesai patekti į erdvę. 

Pasirinkę minimalizmą, nesuklysite

Turbūt jau pastebėjote, jog dabar itin populiarus tapo minimalizmas. Interjere šis stilius pasireiškia aiškiomis formomis, šviesiomis spalvomis ir mažų detalių nebuvimu. Visa tai tarsi sukuria švaros ir tvarkos įspūdį kambaryje. Jame niekuomet nerasite papildomų daiktų ir baldų, tik užimančių vietą – čia bus tik tai, kas yra iš tiesų reikalinga žmogui. Vienas tokių baldų miegamajame, be jokios abejonės, yra lova. Šiandien galima rasti labai didelį jų pasirinkimą, ypač jei ieškote minimalistinio stiliaus lovos. Dažniausiai jos rėmui yra parenkama natūrali mediena arba metalas, o tam tikrais atvejais galima rasti ir lovų, pagamintų iš akmens, marmuro ar net betono. Kuris variantas tiks geriausiai, priklauso nuo jūsų norų ir poreikių. Pasižvalgyti ir suprasti, kas jums patinka, o kas ne, galite čia - https://www.varle.lt/miegamojo-lovos/

Pasirūpinkite tinkamu apšvietimu

Didelį vaidmenį jaukumui sukurti vaidina apšvietimas. Žinoma, nors lubinis šviestuvas kambaryje tikrai yra reikalingas, tačiau dažniausiai jis nesukuria malonios atmosferos. Būtent dėl šios priežasties, papildomai pasirūpinkite ir pastatomais ar sieniniais šviestuvais, kurių šviesa nebus tokia stipri. Tiesa, jiems rinkitės šilto atspalvio lemputes, kadangi šaltas atspalvis labiau yra skirtas darbinei aplinkai, o ne atsipalaiduoti po dienos rūpesčių. Smagu ir tai, jog tinkamai pasirinkus minėtus šviestuvus, prie viso to jie kambaryje bus ir kaip stilinga interjero detalė. 

Nepamirškite augalų

Dar vienas geras patarimas, norint įnešti jaukumo į kambarį – nepamiršti augalų. Net jei ir galvojate, jog neturite laiko jų prižiūrėti, yra daugybė augalų, kuriems reikalinga minimali priežiūra. Tam puikiai tiks kaktusai, sukulentai, alavijas, dracena bei kiti jums patinkantys augalai, erdvei suteiksiantys gyvybės bei šviežumo. Be to, turėkite galvoje, jog augalų vazonai taip pat turi įtakos bendram vaizdui, tad su jais galite paeksperimentuoti ir pasirinkti įdomesnių formų, tekstūrų ar raštų. 

Tikimės, jog visi šie patarimai padės susikurti svajonių miegamąjį, kuriame galėsite tinkamai pailsėti ir pasiruošti kitai darbo dienai. Sėkmingo ir smagaus kūrybinio proceso!

21-291

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode