Sprogimas

Vilniuje į Neries upę bus paleista 2 tūkstančiai ypač retų žuvų – ūsorių

neriesBirželio 10 d. (ketvirtadienį), 9 val. Vilniaus Žirmūnų paplūdimyje į Neries upę bus paleista metinukų ūsorių. Vasaros pradžioje šiomis ypač retomis žuvimis (iš viso 4 tūkst.) įžuvinamos Neries ir Šventosios upės.

Tai – reta galimybė iš arti pamatyti ūsorių įveisimą. Jame dalyvaus žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas, Žuvininkystės tarnybos direktorius Tomas Kazlauskas, Žuvininkystės tarnybos Žuvų išteklių atkūrimo skyriaus vedėjas Valdas Gečys, vaikų darželio „Liepsnelė“ auklėtiniai.  

Ūsorių (Barbus barbus) – srovinės, dugninės žuvies anksčiau buvo gausiai Nemune, Neryje, kitose šalies upėse. Ūsoriai auga gana greitai ir gyvena iki 15 metų. Jų kūnas – pailgas, verpstės formos, aptakus, raumeningas. Ūsoriaus šnipas – pailgas su 4 ilgais ūsais: 2 iš jų yra viršutinės lūpos galuose, kiti 2 – žiočių šonuose. Dažniausiai sugaunamos 2-3 kilogramų, 40-60 cm žuvys, tačiau jos gali užaugti iki 90 cm ilgio ir iki 12 kg svorio. O išleidžiamos į Neries ir Šventosios upes sveria vos 2 gramus.

ŽŪM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode