Sprogimas

Kaip užsidirbti papildomai iš savo dirbtuvių?

Šiais laikais, kaip niekada anksčiau, žmones vilioja galimybė dirbti sau. Jeigu ir jūs pagalvojate apie tai, kad būtų visai gerai užsidirbti ne iš samdomame darbe atliekamų užduočių, bet iš kažko, ką galite padaryti savomis rankomis – šis straipsnis galbūt jums bus naudingas. Norime patarti tiems, kurie galbūt moką šį bei tą konstruoti, taisyti ar gaminti. Jeigu jūs turite dirbtuves arba norite užsidirbti iš jų, skaitykite ir sužinokite, kokių įrankių jums reikės bei į kokią veiklą orientuotis – geriausia!

Išskirtinių baldų gamyba

Ne tik Lietuvoje, tačiau ir visame pasaulyje nuolat auga paklausa išskirtiniams daiktams. Žmonės nevengia išleisti daugiau, kad tik įsigytų tai, kas jiems gražu ir patinka. Jeigu turite patirties dirbant su mediena, galite pradėti orientuotis ir gaminti išskirtinius baldus, pagal užsakymą arba pardavimui. Neskubėdami ir savu tempu galite pagaminti vos po keletą vienetų per metus, tačiau net ir vienas pardavimas ar vienas įgyvendintas užsakymas jums galėtų uždirbti papildomų pajamų keliems mėnesiams į priekį. Tiesa, čia svarbiausia yra kokybė bei išskirtinumas, todėl greitai gaminti tikrai nepavyks. Be to, jums reikės gausybės įrankių, tokių kaip grąžtų, pjūklų, elektrinės frezos ir taip toliau. 

Ši veikla nelabai tinka tiems, kurie nėra kantrūs arba kurie neturi pernelyg daug patirties su medienos gaminiais.

Dekoracijų arba suvenyrų gamyba

Tuo atveju, kada jums artimesni yra labiau smulkmeniški darbai, pvz., su metalu, plastiku arba/ir dažymu, galite rinktis gaminti įvairias interjero dekoracijas (pvz., rėmelius, vazonus ir kt.). Šiuos dalykus galite pardavinėti per tokias platformas kaip eBay ar Etsy, kur žmonės daugiausiai ieško išskirtinės gamybos daiktų ir yra pasiruošę už juos mokėti atitinkamą kainą. Dirbant su smulkmeniškais gaminiais reikia daug kruopštumo ir aiškaus plano. Dėl to jūsų darbo vieta turi būti gerai apšviesta, švari ir visuomet patogi, kad galėtumėte ten praleisti daug laiko. Daug investuojant į gamybos technologiją galima padidinti savo produkcijos apimtis ir padvigubinti uždarbį. 

Elektronikos remontas

Dirbtuvėse nebūtinai turi vykti gamyba. Įsigiję tinkamą įrangą čia galite ir remontuoti įvairius įrenginius. Viena sritis, kurios remontas visuomet yra paklausus – elektronika. Tiesa, dirbtuvėse nėra pernelyg patogu remontuoti telefonus ar kompiuterinę techniką, todėl vietoje dirbtuvių geriau išsinuomoti kabinetą ar patalpas, kur žmonės galėtų patogiai atvykti pas jus. Kadangi remonto darbai su elektronika dažniausiai yra super smulkmeniški, jums reikia itin smulkių, bet maksimaliai patikimų įrankių, tokių kaip: lituokliai, padidinamieji stiklai, atsuktuvai ir kiti. Dirbti su elektronika reikėtų tik tuomet, kai žinote, ką darote ir viską galite padaryti saugiai, o ne bet kaip.

Automobilių aptarnavimas, remontas

Grįžtant į dirbtuves, lengvas būdas prisidurti prie algos yra mašinų aptarnavimas bei remontas. Yra tikrai daug žmonių, kurie nemoka arba tiesiog tingi gaišti laiką perpilant tepalus, keičiant ratus, atkoduojant radijo imtuvą, keičiant susidėvėjusius oro filtrus ir taip toliau. Galbūt tai mokate jūs? O galbūt dar geriau – turite konkrečių žinių apie automobilius iš savo dieninio darbo autoservise? Tuomet turbūt nereikia aiškinti, kodėl papildomai uždarbiauti iš nuosavų dirbtuvių yra kone idealus sprendimas. Per porą valandų galite nesunkiai užsidirbti po keliasdešimt papildomų eurų, kurie ne tik pridėtų finansinio stabilumo, tačiau taip pat ir galėtų parodyti jums, jog visai verta būtų investuoti į nuosavo verslo steigimą. 

Iš įrangos jums reikėtų turėti įvairių atsuktuvų, pneumatinį veržliasukį bei kitas priemones, pagal poreikį. 

Darbai su mediena

Išskyrėme baldų gamybą jau anksčiau, tačiau beveik bet kuris darbas su mediena jums gali nešti pelną. Iš medžio pagaminti daiktai daug kam iš karto atrodo gražesni, unikalesni ir tikresni nei plastikinės ar jaukesni nei metalinės alternatyvos. Tačiau tam, kad dirbtumėte su medžiu, jums reikalingi pjūklai (jų rasite čia - https://www.varle.lt/elektriniai-pjuklai/), matavimo prietaisai, staklės bei idėjos. Štai pavyzdžiui, galite medienos apdirbimą suderinti su odos apdirbimu ir atkurti senų automobilių vairus, atnaujinti senovinius baldus arba skaptuoti statulėles namams.

21-279

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode