Parama dėkojame




Sprogimas

Premjerė dalyvavo akcijoje „Darom 2021“

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė dalyvavo akcijoje „Darom 2021“ ir prisidėjo prie aplinkos tvarkymo šalia antrojo Valakupių paplūdimio Vilniuje.

„Svarbiausia yra ne tvarkytis, o nešiukšlinti, nes tam, kad kas nors pakeltų šiukšlę, pirmiausia ją kas nors turi numesti. Visiems turėtų rūpėti, kad gamta neturėtų „virškinti” to, ko negali „suvirškinti”, juolab, kad yra tikrai patogių sprendimų, kaip atsikratyti nereikalingais daiktais. Nesuprantama, kaip galima išmesti buitinę techniką tiesiog miške, nors yra kas ją gali paimti ir išvežti iš namų“, – teigė I. Šimonytė.

Premjerė pripažino, kad kai kurių rūšių atliekomis atsikratyti dar nėra taip patogu, kaip turėtų būti ir čia dar pasitempti turėtų Vyriausybė kartu su savivaldybėmis.

„Dažnai šiukšlinimas yra tiesiog blogas įprotis. Visgi džiaugiuosi, kad žmonių elgesys keičiasi ir gerėja“, – pažymėjo Vyriausybės vadovė.

Tradicija jau tapusi viešųjų erdvių tvarkymo akcija „Darom“ šiais metais skatina gyventojus pasirūpinti aplinkos tvarkymųsi iki galo ir šiukšles ne tik surinkti, bet ir išrūšiuoti bei priduoti.

BNS nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode