Sprogimas

Siautusi vėtra miškininkams pridarė daug rūpesčių

Kaip pranešė Valstybinių miškų urėdija, nuo prieš kelias dienas praūžusios vėtros itin nukentėjo Nemenčinės regioninio padalinio Paežerio girininkija, kur vėjas išlaužė daug eglių ir pušų maždaug 4 ha plote. Miškininkai jau pradėjo tvarkyti vėjalaužas ir vėjavartas.

Čia netrukus bus pradėti ir sanitariniai miško kirtimai. Audros nulaužti medžiai dalyje miško bus iškirsti plynai, o vėliau jis bus atkurtas naujais medeliais. Kiek mažesnė dalis bus kertama atrankiniu būdu paliekant sveikesnius medžius. Manoma, kad tvarkymo darbai truks apie mėnesį.

Audros šiemet šalies miškus niokoja jau antrą kartą. Prieš tris mėnesius audra „Laura“ išvertė ir išlaužė daugiau nei 250 tūkst. m³ medžių Kretingos, Šilutės, Panevėžio, Raseinių ir Ukmergės miškuose.

Šalies miškai nuo uraganinių vėjų yra nukentėję ir ankstesniais metais. 2010-ųjų rugpjūtį škvalas išlaužė ir išvertė apie 900 tūkst. m³ medžių. Tada labiausiai buvo nuniokoti pietryčių ir pietų Lietuvos miškai – Dubravos, Valkininkų, Prienų, Varėnos, Kauno ir Trakų urėdijose. Padariniams likviduoti prireikė pusės metų. O 2005 m. sausį uraganas „Ervinas“ išvertė apie 600 tūkst. m³ medžių Žemaitijoje.

Aplinkos ministerijos informancija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode