Sprogimas

Lietuvos vandens telkiniai įžuvinti lydekomis

Balandžio – gegužės mėn. net 3 mln. Žuvininkystės tarnybos prie Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos Ignalinos, Laukystos ir Simno žuvivaisos skyriuose dirbtinai išveistų paaugintų lydekaičių išleista į Lietuvos ežerus, tvenkinius ir marias.

Pavasariniai lydekų įveisimo darbai buvo intensyviai vykdomi visoje šalyje. Plėšrūnėmis praturtinti vandens telkiniai Alytaus, Anykščių, Biržų, Druskininkų, Elektrėnų, Jurbarko, Lazdijų, Pagėgių, Pakruojo, Plungės, Rokiškio, Zarasų, Širvintų, Švenčionių, Molėtų, Trakų, Utenos, Varėnos, Vilniaus, Zarasų ir kituose rajonuose. Šiomis žuvimis papildyti net 22 Ignalinos rajono vandens telkiniai. 240 tūkst. vnt. paaugintų lydekų jauniklių išleista į Dysnų ežerą, 400 tūkst. vnt. apsigyveno Drūkšių ežere. Dalis lydekų į naujus namus bus išleistos rudenį.

Lydeka yra viena vertingiausių Lietuvos vandenyse gyvenančių plėšrūnių. Ši žuvis yra ne tik geras biomelioratorius, bet ir puikus mėgėjiškos žūklės objektas. Ne veltui sakoma, kad jei nėra lydekos – nėra ir didžiosios žūklės. Gal todėl dirbtiniu šios žuvies veisimu Lietuvoje užsiima daug žuvininkystės ūkių. Visgi didžiausius šių žuvų kiekius, skirtus valstybinių vandens telkinių įžuvinimui, užaugina Žuvininkystės tarnyba.

Žemės ūkio ministerijos informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode