Parama dėkojame




Planuojama paremti su realizacijos problemomis susiduriančius daržovių augintojus

Siekdama padėti šalies daržovių augintojams, kurie dėl užsidariusio viešojo maitinimo sektoriaus visoje Europos Sąjungoje neteko galimybės realizuoti savo produkcijos ir yra priversti ją nemokamai atiduoti labdarai arba kompostuoti, Žemės ūkio ministerija siūlo paremti daržininkus. Šis siūlymas trečiadienį bus svarstomas Vyriausybės pasitarime. 

Planuojama, kad bendra pagalbos suma iš Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų galėtų siekti apie 2 mln. Eur.

„Suprantame situaciją, dalis daržovių augintojų dėl pandemijos susiduria su realizacijos problemomis, tad ieškome galimybių jiems padėti. Ministerijos parengtas paramos mechanizmas, tikiuosi, padės sušvelninti pandemijos sukeltas ekonomines pasekmes šiame sektoriuje“, - teigia žemės ūkio ministras Andrius Palionis.

Pagalbą planuojama skirti už labdaros organizacijoms, ikimokyklinio ugdymo įstaigoms ir bendrojo ugdymo mokykloms,  įkalinimo įstaigoms, ligoninėms, senelių priežiūros ir globos namams, zoologijos sodams ir parkams, gyvūnų prieglaudoms, medžiotojų būreliams, pašarų naudotojams nemokamai paskirstytus ar sunaikintus šviežiam vartojimui skirtus produktus: bulves, burokėlius, morkas, kopūstus. 

Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro duomenimis, š. m. kovą palyginti su 2019-ųjų tuo pačiu mėnesiu burokėlių supirkimas sumažėjo 34,99 proc.

Žemės ūkio ministerijos informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode