Parama dėkojame




Kaip vyksta nekilnojamojo turto vertinimas?

Turto vertinimo procesas yra retai reikalinga paslauga, tačiau kai jos reikia - būtina bendradarbiauti su specialistais, kurie remiantis objektyviais kriterijais gali gana tiksliai pasakyti - kiek yra vertas konkretus turtas.

Tai reikalinga pardavėjams, kurie nori sužinoję realią kainą kuo greičiau parduoti, ir tuo pačiu pirkėjams, kurie stengiasi nepermokėti, tačiau gauti geros kokybės būstus už tiek, kiek jie yra verti. Kaip vyksta turto vertinimas? Šis straipsnis ir yra apie tai. Galbūt paskatins rasti specialistus, kurie supaprastins darbus susijusius su NT.

Turto vertinimo žingsniai

Turto vertinimas prasideda nuo geriausių specialistų pasirinkimo, kurie teikia šio tipo paslaugas. Radus tinkamą komandą arba vieną specialistą reikia susirinkti visus svarbiausius dokumentus, taip pat faktus apie konkretų būstą.

Jeigu anksčiau buvo atliktas šio tipo vertinimas, žinoma - peržiūrimi ankstesni skaičiai. Net įdomu palyginti - kaip per metus pasikeitė situacija. Žinomas, turtas vertinamas ne tik popieriuje, tačiau ir fiziškai, tad sutartu laiku specialistai jį apžiūri, vertinama vieta, dydis, parkavimo galimybės, inžinerinė viso pastato dalis, ne butas, tačiau ir namas, kuriame jis yra bei kitos panašios charakteristikos. Kuo daugiau smulkmenų įvertinama - tuo tikslesni rezultatai yra pateikiami.

Turto vertinimo laiko tarpas

Daugeliui klientų labai svarbu - kiek laiko užtruks turto vertinimas. Žinoma, viskas priklauso nuo kiekvienos situacijos. Pirminio etapo metu yra bendraujama su klientu, taip pat susirandami reikalingi dokumentai, jie analizuojami, galiausiai - būstas apžiūrimas gyvai.

Visi ankstesni etapai dažniausiai trunka taip ilgai arba taip greitai, kaip klientui tai tinka. Pats vertinimas trunka iki 2 dienų, tad viskas priklauso nuo savininko nori ir laiko galimybių bendradarbiauti.

Tinkamo vertintojo pasirinkimas

Suprantama, kad tikslesniam įvertinimui labai svarbu pasirinkti gerus specialistus, kurie nuodugniai atliks tyrimą ir tuo pačiu pateiks kuo detalesnius skaičius. Tam būtinai samdykitės juridinį asmenį, kuris paslaugas siūlo legaliai. Tokiu atveju būsite labiau užtikrintas dėl paslaugų kokybės.

Žinoma, kuo detaliau skaitykite sutarties sąlygas, kurias pasirašote. Daugeliu atveju būna pateikiamos vertinimo garantijos, tad būtina jomis pasinaudoti.

20-78

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode