Sprogimas

Nemaloniausi sodo darbai: kaip jų išvengti?

Atšilus orams daugiau laiko norisi praleisti gryname ore ir pasimėgauti šiltesniais saulės spinduliais. Visgi, jei turite didesnį kiemą ar sodą, Jūsų taip pat laukia ir naujų darbų sąrašas. Tenka pripažinti, kad toli gražu ne visus iš jų atliekame noriai, tačiau gera žinia ta, jog šiais laikais galime pasitelkti įvairias pagalbines priemones. Jos šias užduotis gali palengvinti ar net padėti jų visiškai atsisakyti – jei turite nemėgstamą darbą, pats metas paieškoti naujų alternatyvų!

Žolės pjovimas

Šis darbas šiltuoju sezonu yra atliekamas pakankamai dažnai, todėl nieko stebėtino, jog neretai pasvajojame, kaip gerai būtų, jei kas nors jį galėtų atlikti už mus. Tokias svajones dabar nesunku paversti realybe, kadangi pievutės trumpinimo darbus pakankamai kokybiškai atlieka žoliapjovės – robotai. Ypatingai dideliems plotams juos pritaikyti gali būti šiek tiek sudėtinga, tačiau jei turite vidutinio dydžio kiemą ir kartais nuo žolės pjovimo norite tiesiog pailsėti, tokiu vejos robotu tikrai galite pasitikėti.

Langų valymas

Šis darbas atliekamas ne tik sode, bet ir namuose – vos tik prasidėjus šiltajam sezonui, skubame nušveisti visus langus, kad jie kuo greičiau atgautų per žiemą prarastą blizgesį. Tikriausiai nenustebinsime pasakydami, kad ir šis darbas gali būti atliktas už Jus – jį mielai padarys langų plovimo robotas. Jums nebereikės svarstyti, kaip patogiai pasiekti aukštų langų viršų ir nuvalyti stiklą be jokių žymių – šie prietaisai geba pasirūpinti nepriekaištinga langų švara. Tokiam robotui nereikės daug vietos, tačiau jo atliktu darbu galėsite mėgautis pakankamai ilgai.

Įsisenėjusių nešvarumų šveitimas

Po šaltojo sezono daugelyje kiemo vietų galime pamatyti susikaupusius nešvarumus: jų gali būti ant garažo grindų, laiptų, tvorų ar namo fasado. Atnaujinimo neretai reikia ir lauko baldams bei įvairiems įrankiams. Įsisenėjusių nešvarumų šalinimas gali pareikalauti daug Jūsų laiko ir deja, bent jau kol kas už Jus šias užduotis atliekančio roboto prekyboje nėra. Tačiau jei pasitelksite aukšto slėgio plovimo įrangą, bet kokius valymo darbus atliksite kur kas efektyviau. Šie prietaisai garsėja efektyvumu, o daugelis juos mėgsta ir dėl to, kad šią įrangą galima pritaikyti ir automobiliams.

Malkų kapojimas

Malkų skaldymas kirviu reikalauja daugybės laiko ir nemažai fizinių pastangų, tačiau rąstus vienaip ar kitaip apdoroti vis vien reikia. Tam, kad šį darbą galėtumėte atlikti gerokai paprasčiau, vertėtų pagalvoti apie malkų skaldyklės įsigijimą. Toks įrenginys rąstus sukapoti leis ir greičiau, ir lengviau, taigi ši užduotis nepareikalaus visos Jūsų energijos – jei tokį darbą atliekate dažnai, tikrai įvertinsite šiuos privalumus. Malkų skaldykles apžiūrėti ir įsigyti galite čia.

Sodinių laistymas

Logiška, kad visiems Jūsų sodiniams, nesvarbu, ar tai būtų gėlės, ar sezoninės daržovės, reikalingas ir vanduo. Tačiau jei turite pakankamai didelį ūkį ar šiltnamį, visų augalų laistymas išeikvoja daug Jūsų laiko ir netgi pareikalauja šiek tiek fizinių pastangų. Visgi, šiuo atveju Jums gali padėti laistymo sistemos, kurias ypač patogu įrengti šiltnamiuose. Šis gaminys gali pasirūpinti kiekvienu Jūsų augalėliu – toks procesas yra ir greitesnis, ir ekonomiškesnis.

Vandens sėmimas iš šulinio

Taip, laistymas tikrai nėra pats maloniausias darbas, tačiau dar blogiau, jei vandens iš viso nėra ar jį kaskart reikia semti iš gilaus šulinio. Jei daržoves auginate šalia sodo namelio, toks scenarijus tikrai yra įmanomas. Tuomet verta pasitekti vandens siurblius, kurie gali būti pritaikyti tiek šuliniams, tiek kitiems vandens gręžiniams. Gausų jų pasirinkimą siūlo Pigu.lt el. parduotuvė – vandens siurblius galite apžiūrėti čia:https://pigu.lt/lt/vandens-siurbliai.

Kiemo vartų atidarinėjimas

Tai – ne sodo, tačiau nuolat atliekama užduotis, kuri tikrai gali šiek tiek erzinti. Ypač tuomet, jei Jūsų kieme judėjimas yra pakankamai dažnas, o oras nėra ypatingai palankus. Tam, kad kaskart nereikėtų lipti iš automobilio, vertėtų pasirūpinti vartų automatika. Vos vienu paspaudimu vartai tuomet atsidarys savaime, taigi patekti į kiemą galėsite dar paprasčiau. Prie tokio privalumo nesunku priprasti!

Technologijos nuolat tobulėja, todėl tik laiko klausimas, kada mūsų kasdienybę lengvinančių sprendimų išvysime ir daugiau. Tačiau ir dabar jų sąrašas yra pakankamai solidus: jei norite paprasčiau tvarkytis su sodo užduotimis, tikrai rasite, ką pasirinkti.

20-66

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode