Parama dėkojame




Sprogimas

V. Sinkevičius: „Reformuodama inovacijų ekosistemą Lietuva turėtų išmokti Izraelio pamokas“

 

Izraelyje vasario 5–6 dienomis viešinčio ūkio ministro Virginijaus Sinkevičiaus teigimu, Izraelio pamokos yra itin svarbios Lietuvai  plėtojant  inovacijų ekosistemą taip, kad ji duotų didžiausią naudą ir mokslui, ir verslui, ir valstybei.

„Izraelio inovacijų ekosistemą mes matome kaip pavyzdį, nes puikius rezultatus lemia tarpusavyje glaudžiai bendradarbiaujantis verslas ir mokslas. Taigi jų sėkmės istorijos ir patirtis šioje srityje labai naudingos mums kuriant šalyje veiksmingą, ekonomikos konkurencingumą skatinančią inovacijų politiką“, – sako V. Sinkevičius. 

Su oficialiu vizitu Izraelyje besilankantis ūkio ministras susitiks su ekonomikos ir pramonės ministerijos vyriausiuoju mokslininku ir Izraelio inovacijų agentūros pirmininku Ami Appelbaumu, aptars pagrindines Izraelio inovacijų ekosistemos plėtros kryptis ir pakvies jį atvykti į Lietuvą.

Triskart už Lietuvą mažesnio ploto Izraelio ekonomikos pagrindą sudaro aukštosios technologijos – tai viena daugiausia mokslui ir tyrimams lėšų skiriančių šalių pasaulyje, turinti didžiulį įdirbį ir potencialą. Be to, Izraelis pirmauja pasaulyje pagal startuolių skaičių, yra puikiai išplėtojęs mokslo ir verslo ryšius visame pasaulyje, todėl šios pažangios valstybės patirtis neįkainojama Lietuvai, kuri koncentruojasi į technologijas kuriančius verslus ir siekia tapti viena lyderiaujančių gyvybės mokslų šalių bei stipriu finansinių technologijų centru.    

Izraelyje V. Sinkevičius taip pat dalyvaus tarptautinės turizmo parodos „International Mediterranean Tourism Market“ (IMTM 2018) atidaryme, apsilankys Lietuvos stende. Taip pat numatytas susitikimas su Izraelio turizmo ministru Yarivu Levinu, Izraelio turizmo atstovais, su kuriais bus aptariami turizmo bendradarbiavimo skatinimo klausimai. 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode