Parama dėkojame




Sprogimas

Pagrindo taikos sutarčiai dėl nesutvarkytų pakuočių atliekų – nėra

Šiandien aplinkos ministras Kęstutis Navickas, susitikęs su Lietuvos pramonininkų konfederacijos ir gamintojų bei importuotojų atstovais, pabrėžė, kad šiuo metu nėra pagrindo sudaryti taikos sutartį dėl nesutvarkytų pakuočių atliekų.

Į ministeriją neseniai kreipėsi nemažai gamintojų ir importuotojų, ieškančių galimybių, kaip išspręsti problemas dėl UAB „Metrail“ jiems išduotų fiktyvių dokumentų apie jų pristatytų gaminių ir pakuočių atliekų sutvarkymą. Įsigiję šiuos dokumentus, gamintojai ir importuotojai buvo atleisti nuo mokesčio už aplinkos teršimą šiomis atliekomis. Nesumokėta mokesčių – apie 15 mln. eurų.

Pasak ministro, verslininkų pateiktame taikos sutarties projekte gamintojai ir importuotojai iš esmės siekia išvengti įstatymo jiems nustatytos pareigos organizuoti ir užtikrinti pakuočių atliekų sutvarkymą. Be to, jie siūlo panaikinti Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento sprendimus. Tokiu atveju daugiau nei pusantro tūkstančio įmonių neturėtų sumokėti į valstybės biudžetą mokesčio už aplinkos teršimą pakuočių atliekomis.

Dėl UAB „Metrail“ neteisėtos veiklos aplinkosaugininkai yra kreipęsi į teisėsaugos institucijas. Ikiteisminį tyrimą atlieka Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba ir Vilniaus apygardos prokuratūra.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode