Sprogimas

Nuo ko priklauso gyventojams taikomas karšto vandens suvartojimo normatyvas?

 

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) išnagrinėjo vartotojo ir AB „Vilniaus šilumos tinklai“ ginčą: vartotojas tvirtino, kad jam taikomas per didelis karšto vandens suvartojimo normatyvas, tačiau VKEKK, išsiaiškinusi visas aplinkybes, patvirtino, kad normatyvas pritaikytas teisingai.

VKEKK pateiktame prašyme vartotojas nurodė, kad jam priklausančiame bute nesudarė galimybės AB „Vilniaus šilumos tinklai“ atstovams pakeisti karšto vandens apskaitos prietaisą, todėl suvartojimas buvo pradėtas skaičiuoti pagal normatyvus. Tačiau, vartotojo teigimu, AB „Vilniaus šilumos tinklai“ nuo 2017 m. birželio mėn. nepagrįstai jam padidino normatyvus – vartotojas prašė perskaičiuoti atliktus mokėjimus, pritaikant ankstesnį normatyvą.

Tačiau VKEKK šiuo atveju vartotojo reikalavimų nepalaikė: 2017 m. birželio mėn. įsigaliojo naujos redakcijos VKEKK tvirtinama Šilumos ir karšto vandens kiekio nustatymo butų ir kitų patalpų savininkams, atsisakiusiems įsileisti šilumos ir karšto vandens tiekėjų bei šių sistemų prižiūrėtojų įgaliotus atstovus, metodika, kurioje įtvirtinti didesni karšto vandens suvartojimo normatyvai. Tai padaryta atlikus analizę ir nustačius, kad faktiškai gyventojai, neturintys karšto vandens apskaitos prietaisų, iš tiesų suvartoja daugiau karšto vandens, nei buvo numatyta anksčiau.

VKEKK informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode