Parama dėkojame




Sprogimas

Nesumokėjusiems žemės mokesčio – VMI priminimas

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) informuoja, kad gyventojams, iki šiol nesumokėjusiems žemės mokesčio, mokesčių administratorius išsiuntė priminimus. Pranešimai siunčiami per sistemą Mano VMI (https://www.vmi.lt/manovmi/), vėliau – klasikiniu paštu. Žemės mokesčio dar nesumokėjo 1425 Marijampolės savivaldybės gyventojai. Jie turėtų papildyti biudžetą beveik 44 tūkst. eurų suma.

„Daugelis mokesčių mokėtojų yra pareigingi ir mokestines prievoles įvykdo tinkamai bei laiku. Dėkojame jiems, o dar nesumokėjusiems Žemės mokesčio, primename, kad tai padaryti reikia kuo skubiau“, – sako Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, pažymėdama, kad žemės mokesčio sumokėjimo terminas baigėsi praėjusių metų lapkričio 15 d.

Kauno AVMI primena, kad žemės mokestis apskaičiuojamas pagal Registrų centro pateiktas žemės sklypų vertes ir pagal kiekvienos savivaldybės tarybos individualiai nustatytus žemės mokesčio tarifus, kurie gali svyruoti nuo 0,01 iki 4 proc. Mokestis yra mokamas už gyventojams ir įmonėms nuosavybės teise priklausančią privačią žemę, išskyrus už miško žemę ir žemės ūkio paskirties žemę, kurioje įveistas miškas.

Mokesčių mokėtojas informaciją apie mokėtiną žemės mokestį gali sužinoti VMI Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882. Taip pat gali kreiptis į mokesčių specialistą, kurio kontaktai pateikti žemės mokesčio deklaracijoje. Žemės mokesčio informaciją patogu peržvelgti ir naudojantis e. VMI programėle (skirta tiek „iOS“, tiek „Android“ sistemoms – www.vmi.lt/cms/mobiliosios-programeles) kur galite peržiūrėti visą svarbiausią informaciją apie mokėtiną žemės mokestį. Daugiau informacijos žemės mokesčio klausimais galima rasti apsilankius VMI interneto svetainėje www.vmi.lt.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode