Sprogimas

Privačių miškų savininkams – apie apvaliosios medienos matavimą ir jos gabenimą

 

Sausio 19 d. vyks nemokami nuotoliniai mokymai privačių miškų savininkams apie apvaliosios medienos matavimo būdus ir jos gabenimą. Pradžia – 14 val.

Tai jau penktasis iš dešimties Aplinkos ministerijos organizuojamų nemokamų nuotolinių mokymų ciklo užsiėmimas. Lektorius – Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos Miškininkystės katedros doc. dr. Albinas Tebėra. Kitų užsiėmimų temos: miško atkūrimas ir įveisimas, ES parama pagal 2014-2020 m. Lietuvos kaimo plėtros programos priemones, susijusias su miškų ūkio veikla, miško sanitarinė ir priešgaisrinė apsauga, mokesčiai miško savininkui už parduotą žaliavinę medieną ir nenukirstą mišką.

Mokymai vyksta realiu laiku. Jų metu galima užduoti su tema susijusių klausimų, į kuriuos čia pat bus atsakyta. Norintieji dalyvauti mokymuose turėtų į juos užsiregistruoti. Išsamesnės informacijos galima teirautis tel. (8 347) 44049, 8642 11894 arba el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Aplinkos ministerija šiuos mokymus organizuoja jau antrus metus, atsižvelgusi į miškų savininkų apklausas. Jos parodė, kad vienas pagrindinių trikdžių jiems ūkininkauti savo miško valdose – žinių stoka. Todėl vėl skirta lėšų iš Bendrųjų miškų ūkio reikmių finansavimo programos privačių miškų savininkų nuotoliniams mokymams. Juos rengia konkursą laimėjusi viešoji įstaiga „Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba“.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode