Parama dėkojame




Sprogimas

Ūkio ministras V. Sinkevičius: „Turizmo departamento pertvarka pareikalaus verslo indėlio“

Pertvarkius Valstybinį turizmo departamentą atsirasiančios naujos įstaigos valdyme turėtų dalyvauti ir turizmo verslo atstovai, o ateityje jie galėtų prisidėti ir įgyvendinant naujus, progresyvius organizacijos finansavimo modelius. Tai ketvirtadienį ūkio ministras Virginijus Sinkevičius aptarė su Lietuvos turizmo rūmų atstovais.

„Džiugina tai, kad verslo atstovai pozityviai žiūri į galimybę ne tik prisidėti prie reformuojamos organizacijos valdymo, bet ir ateityje, besibaigiant Europos Sąjungos finansavimui, ieškoti naujų, progresyvių finansavimo būdų. Verslo indėlis ne tik leistų depolitizuoti Lietuvai svarbios įstaigos veiklą, bet ir padėtų pasiekti efektyvumą bei geriausių rezultatų“, – teigia ūkio ministras V. Sinkevičius.

Ūkio ministro teigimu, į reformuoto Turizmo departamento valdymą įtraukus verslo atstovus ir depolitizavus sprendimų priėmimą šalies ūkiui svarbios agentūros veikla net ir keičiantis valdžiai būtų sklandi.

Pasak ūkio ministro V. Sinkevičiaus, Valstybinio turizmo departamento reformą planuojama pristatyti tik jai galutinai pasirengus ir radus bendrą sutarimą su visomis suinteresuotomis pusėmis: sektoriaus ekspertais, asociacijų atstovais ir kt. Tai ketinama padaryti dar šį metų ketvirtį.

Esminis reformos uždavinys – atskirti turizmo veiklos priežiūrą ir rinkodarą. Toks modelis, kai atskiriamos priežiūros ir rinkodaros funkcijos, taikomas Latvijoje, Estijoje ir Skandinavijos šalyse, taip pat kitose valstybėse, kuriose nėra dedikuotos turizmo ministerijos.

Tikimasi, kad Valstybinio turizmo departamento pertvarka padės padidinti turistų srautus ir generuoti didesnę turizmo sektoriaus grąžą šalies BVP.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode