Sprogimas

Šiaulių regione baigėsi vilkų medžioklė

 

Žemės ūkio ministras, pavaduojantis aplinkos ministrą, Bronius Markauskas pasirašė įsakymą dėl vilkų medžiojimo 2017-2018 metų medžioklės sezono metu nutraukimo. Vilkų medžioklė leidžiama tik kai kuriose savivaldybėse, tačiau Šiaulių regione ji jau baigėsi. Per šį vilkų medžiojimo sezoną Šiaulių regione buvo sumedžiota 10 vilkų.

Aplinkos ministrą pavaduojantis, žemės ūkio ministras Bronius Markauskas priėmė sprendimą stabdyti vilkų medžiojimo sezoną. Iki gruodžio 4 dienos Lietuvoje buvo sumedžiota 50 vilkų. 2017-2018 metų medžioklės sezono metu Lietuvoje buvo leista sumedžioti 60 vilkų. Tad vilkus dar leidžiama medžioti, ten kur jie padarė daugiausiai žalos ir kur jų populiacija kaip manoma yra didžiausia, tai yra Alytaus, Anykščių, Elektrėnų, Klaipėdos, Prienų, Raseinių, Šilalės, Tauragės, Trakų, Varėnos ir Vilkaviškio savivaldybėse. Kitur medžioti vilkus draudžiama iki kito vilkų medžiojimo sezono.

Paprastai vilkų medžioklės sezonas trunka nuo spalio 15 d. iki balandžio 1 d., tačiau kaip ir šiemet, medžiojimo sezonas gali būti nutrauktas atskiru ministro įsakymu.

Šį vilkų medžiojimo sezoną, Šiaulių regione sumedžiota jau 10 vilkų. Po vieną vilką sumedžiota Šiaulių, Pakruojo, Plungės, Joniškio ir Akmenės rajonuose, du vilkai sumedžioti Kelmės rajone ir trys Radviliškio rajone.

Praėjęs vilkų medžiojimo sezonas baigėsi 2017 m. sausį. Šiaulių regione buvo sumedžiota 11 vilkų. Po vieną vilką buvo nušauta Šiaulių bei Plungės rajonuose, du vilkai Radviliškio rajone, trys Mažeikių rajone ir keturi Kelmės rajone.

2015-2016 m. vilkų medžiojimo sezonų Šiaulių regione buvo sumedžioti 6 vilkai.

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode