Parama dėkojame




Sprogimas

Gamtinio turizmo pritaikymas visiems

 

Žemaitijos nacionalinio parko direkcija prisideda prie aplinkos pritaikymo visiems iniciatyvos. Artimiausiu laiku metu bus atnaujinta Platelių ežero apžvalgos aikštelė, įrengtas stendas žmonėms su regėjimo negalia. Šie darbai papildys jau dabar esančią infrastruktūrą Šeirės miške, kurios nemaža dalis yra pritaikyta žmonėms su judėjimo negalia.

Visi šie darbai planuojami atlikti pagal Interreg V-A Latvijos Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos finansuojamą projektą LLI-010 „Gamtinio turizmo pritaikymas visiems/ Introducing nature tourism for all“ (UniGreen),

Įgyvendinant šio projekto veiklas spalio mėn. buvo suorganizuota tarptautinė konferencija aplinkos pritaikymo visiems tema. Svečiai iš Suomijos, Latvijos ir Lietuvos atstovai skaitė pranešimus apie regos ir fizinę negalią turinčiųjų poreikius, universalaus dizaino principų taikymo būtinybę ir galimybes. Teikė pastabas dėl jau esamos infrastruktūros tinkamumo. Patys neįgalieji turėjo galimybę išsakyti savo lūkesčius.

Pasak Žemaitijos nacionalinio parko direktoriaus Ramūno Lydžio, tikimasi, kad Žemaitijos nacionalinio parko direkcijos ir projekto partnerių įgyvendinamos veiklos prisidės prie didesnės visuomenės integracijos, paskatins ją diskutuoti žmonėms su negalia aktualiais klausimais.

Gruodžio 3 – žmonių su negalia diena. Dar 1983 m. pasaulyje pradėta diskutuoti apie žmonių su negalia problemas, jų poreikius, apie tai, kad visiems žmonėms, nepaisant jų socialinės padėties, būtų suteiktos vienodos paslaugos ir teisės. Pasaulyje yra daugiau kaip 1 milijardas žmonių su įvairia negalia, o tai sudaro daugiau kaip 15 proc. visos žmonijos populiacijos.

Žemaitijos nacionalinio parko direkcijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode