Parama dėkojame




Sprogimas

Mažų parduotuvėlių tinklas skatins ūkininkų produkcijos vartojimą

 

  Vyriausybės programoje numatyta skatinti projektines iniciatyvas smulkių ūkių kooperacijos ir kitomis inovatyviomis bendradarbiavimo formomis (klasteriai, tinklai). Žemės ūkio ministerijai patraukli nedidelių parduotuvių tinklo, kuriame būtų prekiaujama smulkiųjų ūkininkų produkcija, idėja. Ją palaiko ir bendradarbiauti siekia jau ne vienerius metus Lietuvoje veikiantis tokių krautuvėlių tinklas „Vikis“.

   „Vikis“ startavo kaip socialinis projektas, skatinantis lietuviškos produkcijos vartojimą, kuriantis erdvę šalies ūkininkams realizuoti produkciją didžiuosiuose šalies miestuose. Pasak Žemės ūkio ministerijoje apsilankiusio „Vikis“ koordinatoriaus Edgaro Mankaus, specializuotose jų krautuvėlėse lankytojams siūloma kaimiška, natūrali, pagal tradicinius receptus ūkininkų ir smulkiųjų gamintojų sukurta šviežia produkcija, kurioje nenaudojami maisto priedai.

     Šiuo metu „Vikio“ krautuvėlių galima rasti Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje. „Žinoma, įvairių organizacinių klaidų neišvengėme, bet iš jų pasimokėme. Nuo­lat bendraujame su ūkininkais ir gamintojais, bendromis pastango­mis geriname produkcijos koky­bę. Būtent kokybė mums yra pati svarbiausia“, – teigė E. Mankus, matantis dar daug neišnaudotų galimybių šalies regionuose. Džiugina ir tai, kad su „Vikiu“ dirbę ūkininkai sustiprėja ir vėliau ne vienas savarankiškai išplaukia į platesnius prekybos vandenis.

Žemės ūkio ministras B. Markauskas teigiamai įvertino „Vikio“ kompetenciją, patirtį mažmeninėje prekyboje bei siekį pratinti vartotojus prie ūkininkų gaminamos produkcijos ir pakvietė juos prisijungti prie kuriamos darbo grupės mažų parduotuvėlių tinklo idėjai plėtoti.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode