Parama dėkojame




Sprogimas

Geriau vieną kartą paragauti, nei šimtus kartų išgirsti

Tokijuje prasidėjo Tarptautinė maisto produktų ir gėrimų paroda „Foodex Japan  2017“, kurioje, pasak Lietuvos delegacijos vadovo žemės ūkio viceministro Rolando Taraškevičiaus, didžiulio susidomėjimo sulaukė Lietuvos jautiena.

„Japonija yra viena iš perspektyviausių Lietuvos eksporto rinkų, todėl dalyvavimas parodoje mums yra labai svarbus. Norime pristatyti mūsų šalies maisto produktus, gėrimus, kuriais galima pagrįstai didžiuotis, juk ne veltui sakoma, kad  geriau vieną kartą paragauti, nei šimtus kartų išgirsti. O tai, kad Japonija atsivėrė Lietuvos paukštienai ir jautienai, yra didžiulis abiejų valstybių įdirbis ir laimėjimas. Pirmieji bandomieji mūsų mėsos produktai jau pasiekė Japoniją, neabejoju, kad mes ir  toliau dirbsime ranka rankon.  Lietuva yra pasirengusi pasiūlyti Japonijos vartotojams aukštos kokybės produktų, kurie atitinka griežtus maisto saugos ir kokybės reikalavimus“, – teigia žemės ūkio viceministras R. Taraškevičius.

Lietuvai parodoje atstovauja 9 Lietuvos įmonės: UAB „Lašų duona“, UAB „Kauen craft“, UAB „Lietuviškas midus“, UAB „Agrovet“, MB „Lietungė“, ŽŪB „Pienas LT“, AB „Biovela“, AB „AUGA“ bei UAB „Mantinga“.

Šioje parodoje  savo produkciją pristato daugiau nei 3250 dalyvių iš 80 pasaulio šalių. Kiekvienais metais į šią vieną didžiausių Azijos parodų susirenka ne tik gausus būrys maisto produkcijos ir gėrimų sektoriaus gamintojų, tiekėjų ir verslo partnerių, bet ir esamų bei potencialių vartotojų, eksportuotojų, didmenininkų, importuotojų.

Vakar Lietuvos ambasadoje Japonijoje viceministro R. Taraškevičiaus vardu buvo surengtas renginys, kuriame dalyvavo Japonijos Žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės( MAFF) Tarptautinių ekonominių reikalų biuro direktorius Gaku YODA, URM Europos reikalų biuro generalinis direktorius Yasushi MASAKI bei vyriausiasis JP veterinarijos pareigūnas Norio Kumagai. Vakaro metu įvyko Lietuvos ir Japonijos verslo atstovų susitikimas B2B, parodoje „Foodex Japan 2017“ dalyvaujančių Lietuvos įmonių maisto pristatymas.

Nuo vasario 28 d. trims Lietuvos įmonėms leista eksportuoti jautieną ir jos produktus į Japoniją. Lietuvos paukštienos gamintojai gali eksportuoti paukštieną nuo sausio 27 d.

ŽŪM informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode