Parama dėkojame




Europos Komisija vertina proeuropietišką Lietuvos Vyriausybės požiūrį

Vasario 23 d. žemės ūkio ministras Bronius Markauskas ir viceministras Rolandas Taraškevičius susitiko su Europos Komisijos (EK) atstovybės Lietuvoje vadovu Arnoldu Pranckevičiumi. Susitikimo metu aptarti bendrosios žemės ūkio politikos po 2020 m., situacijos rinkose, žemės įsigijimo bei kiti klausimai.

Daugiausia dėmesio skirta vienam svarbiausių klausimų Europos Sąjungos (ES) darbotvarkėje – diskusijai dėl bendrosios žemės ūkio politikos (BŽŪP) ateities.

„Susitikimuose su ūkininkais, socialiniais partneriais raginu juos aktyviai dalyvauti Europos Komisijos pradėtose viešosiose konsultacijose. Įvertinęs dabartinės BŽŪP įgyvendinimo patirtį, krizės rinkose metu išmoktas pamokas, manau, kad jai reikia geriau prisitaikyti prie naujos aplinkos ir iššūkių. Vis dar išlieka ir kertinis klausimas – pakankamas BŽŪP finansavimo užtikrinimas“, – teigia žemės ūkio ministras B. Markauskas.

Šių metų vasario 2 d. EK paskelbtos viešosios konsultacijos dėl BŽŪP po 2020 m. truks iki gegužės 2 d. Liepos 7 d. yra numatyta suorganizuoti aukšto lygio konferenciją viešųjų konsultacijų rezultatams aptarti.

Ministras, pabrėžęs, kad BŽŪP ir toliau turi išlikti stipri bendroji ES politika, pažymėjo Lietuvai ypač svarbius aspektus formuojant BŽŪP po 2020 m.

„Labai svarbu, kad užtikrinant tiesioginę paramą Lietuvos ūkininkai turėtų lygias konkurencines sąlygas su visų valstybių narių ūkininkais. Taip pat reikalingos geriau veikiančios rinkos reguliavimo priemonės bei geresnis maisto tiekimo grandinės fiunkcionavimas stiprinant derybines ūkininkų galias. Turiu pastebėti, kad iki šiol visi tik ir kalbėjo apie paprastą kaimo žmogų, tačiau niekas nieko nedarė, to rezultatas – milžiniška diferenciacija tarp smulkiųjų ir stambiųjų ūkininkų bei ištuštėję kaimai. Todėl be galo svarbus investicijų skatinimas bei smulkiųjų ir vidutinių šeimos ūkių plėtra“, – pabrėžė žemės ūkio ministras.

EK atstovybės Lietuvoje vadovas A. Pranckevičius papasakojo apie derinamus EK narių vizitus į Lietuvą, europinės darbotvarkės svarbiausius aspektus ir pabrėžė, kad EK labai vertina proeuropietišką Lietuvos Vyriausybės liniją.

Šių metų kovo 3 d. Lietuvoje viešės EK viceprezidentas Valdis Dombrovskis. Kovo 6 – 7 d. grupė Lietuvos Respublikos Seimo narių susitiks su Europos Komisijos nariais Briuselyje.  Vasarą planuojamas EK viceprezidento Franso Timermano vizitas Lietuvoje.

EK atstovybė Lietuvoje atstovauja visai Europos Komisijai. Ji teikia informaciją Lietuvos visuomenei bei žiniasklaidai apie EK pozicijas, veiklą, taip pat organizuoja renginius ir projektus, informuoja EK apie įvykius Lietuvoje, taip pat rengia ir koordinuoja EK narių, pareigūnų vizitus Lietuvoje.

Arnoldas Pranckevičius Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovo pareigas pradėjo eiti 2016 m. spalio 16 d.

ŽŪM informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode