Parama dėkojame




Sprogimas

Tiesiami keliai forumui „Kinija + 16“ Lietuvoje

Vasario 13 d. žemės ūkio ministras Bronius Markauskas ir viceministras Rolandas Taraškevičius susitiko su Kinijos ambasadoriumi Lietuvoje Wei Ruixing. Susitikimo metu dar kartą pristatyta iniciatyva 2018 m. Lietuvoje surengti žemės ūkio prekybos ir ekonominio bendradarbiavimo forumą „Kinija + 16“, o  siekiant užtikrinti Kinijos žemės ūkio ministerijos pritarimą, ambasadoriaus paprašyta paramos tarpininkaujant.

„Siekiame, kad 2018 metų „Kinija + 16“ forumas įvyktų Lietuvoje. Apie tai jau kalbėta ir su  Kinijos žemės ūkio ministru, esame kreipęsi į visų 16 valstybių žemės ūkio ministrus, prašydami paramos ir pritarimo 2018 m. organizuojant 13 – ąjį forumą. Džiaugiuosi, kad valstybės jau išsakė savo pritarimą, tad tikiuosi, kad 2018 m. „Kinija + 16“ įvyks Lietuvoje“, – teigia žemės ūkio ministras B. Markauskas.

Ambasadorius Wei Ruixing išsakė paramą dėl „Kinija + 16“ organizavimo Lietuvoje, pasak jo, tokio renginio vyksmas Lietuvoje būtų ne tik dvišalių santykių plėtojimas, bet ir Lietuvos svarbos parodymas.

Kinijos ir 16 Centrinės Rytų Europos šalių žemės ūkio prekybos ir ekonominio bendradarbiavimo ministrų forumai vyksta nuo 2010 m. Šiais metais forumas vyks Slovėnijoje, rugpjūčio mėnesį.

Susitikime taip pat buvo aptarti ir eksporto leidimo klausimai. Kinijos atsakingos institucijos jau suteikė teisę Lietuvos pienininkams eksportuoti savo produkciją, šiuo metu laukiama leidimų eksportuoti jautieną, grūdus ir pašarą. Ambasadorius pasiūlė plėsti bendradarbiavimą, neapsiriboti tik prekybine žemės ūkio sritimi.

Šių metų balandį planuojamas žemės ūkio ministro B. Markausko vizitas į Kiniją, kur susitiks su AQSIQ atstovais ir žemės ūkio ministru Han Changfu.

Žemės ūkio ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode