Sprogimas

sakoUkrainos oro pajėgos pranešė numušusios savo pačių droną, kuris ketvirtadienį virš Kyjivo tapo nevaldomas.

Pranešimas pasirodė po 15–20 minučių sostinę drebinusių sprogimų.

„Maždaug 20 val. (ir Lietuvos laiku) bepilotis „Bayraktar TB2“ per suplanuotą skrydį Kyjivo regione tapo nevaldomas... Taikinys sunaikintas!“ – sakoma oro pajėgų pranešime.

Kariškiai pridūrė, jog aiškinasi tikėtino techninio gedimo priežastis.

Sprogimų metu naujienų agentūros AFP žurnalistai matė droną, kurį bandė numušti oro gynyba. Kyjivo karinė administracija pranešė, kad veikė oro gynybos sistemos. 

Žurnalistai matė juodų dūmų debesį ore, kaip tik tuo metu, kai Kyjivo karinė administracija paskelbė, kad oro pavojus baigėsi.

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko sakė, kad ugniagesiai užgesino gaisrą keturių aukštų prekybos centre miesto Solomjankos rajone.

Ugnis pirmajame pastato aukšte buvo apėmusi daugiau kaip 50 kv. m plotą ir padarė žalos, bet apie nukentėjusius žmones nepranešta, sakė V. Klyčko.

Incidentas įvyko po to, kai naktį į ketvirtadienį Kyjivas patyrė dar vieną išpuolių bangą.

Ketvirtadienio rytą Kyjivo karinės administracijos vadovas Serhijus Popko sakė, kad „tokio intensyvumo smūgių mūsų miestas nepatyrė nuo šių metų pradžios“.

Redaktorė Miglė Giri

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode