Sprogimas

psoPasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesus (Tedrosas Adhanomas Gebrejesusas) ketvirtadienį pranešė, kad vyksta į Siriją, kuri kartu su kaimynine Turkija nukentėjo nuo galingo žemės drebėjimo, nusinešusio daugiau kaip 21 000 gyvybių.

„Esu pakeliui į #Siriją, kur @WHO remia būtinąją sveikatos priežiūrą nuo neseniai įvykusio žemės drebėjimo nukentėjusiose vietovėse, remdamasi mūsų ilgalaikiu darbu visoje šalyje“, – tviteryje rašė jis.

Tuo pat metu Jungtinės Tautos paskelbė, kad jų generalinio sekretoriaus pavaduotojas humanitariniams reikalams ir neatidėliotinai pagalbai Martinas Griffithsas (Martinas Grifitsas) šį savaitgalį vyks į nuo žemės drebėjimo nukentėjusias teritorijas abejose šalyse.

Anksčiau ketvirtadienį sukilėlių kontroliuojamą Sirijos dalį šiaurės vakaruose pasiekė pirmasis po pražūtingo žemės drebėjimo pagalbos konvojus, naujienų agentūrai AFP sakė Bab al Havos sienos perėjos pareigūnas.

Pirmadienį anksti ryte įvykęs 7,8 balo žemės drebėjimas Turkijoje ir karo nuniokotoje Sirijoje, pasak abiejų šalių pareigūnų ir medikų, nusinešė daugiau kaip 21 000 žmonių gyvybių, sulygindamas su žeme ištisus rajonus.

PSO įspėjo, kad abi valstybes gali ištikti antrinė sveikatos krizė, kuri gali būti baisesnė už patį žemės drebėjimą.

T. A. Ghebreyesus numatė, kad žuvusiųjų skaičius ir toliau didės, ir trečiadienį sakė, kad „dėl oro sąlygų ir tebesitęsiančių pakartotinių smūgių mes lenktyniaujame su laiku, kad išgelbėtume žmonių gyvybes“.

„Žmonėms reikia pastogės, maisto, švaraus vandens ir medicininės pagalbos dėl žemės drebėjimo sukeltų sužalojimų, taip pat dėl kitų sveikatos poreikių“, – teigė jis.

Redaktorius Ignas Ramanauskas

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode