Sprogimas

smugioPer Ukrainos naujametinį smūgį Makijivkoje, Rusijos kontroliuojamoje teritorijoje Ukrainos rytuose, žuvusių žmonių skaičius išaugo iki 89, trečiadienį pranešė Rusijos gynybos ministerija.

„Mūsų žuvusių draugų skaičius išaugo iki 89“, – sakė generolas leitenantas Sergejus Sevriukovas ministerijos anksti trečiadienį paskelbtame vaizdo pranešime. Jis pridūrė, kad po griuvėsiais rasta daugiau lavonų.

Sausio 1 dieną 1 minutė po vidurnakčio Ukraina smogė laikinai bazei Makijivkoje, panaudodama JAV tiekiamas raketų sistemas HIMARS, sakė S. Sevriukovas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas buvo tik ką pasakęs tradicinę naujametinę kalbą.

Rusija pirmadienį paskelbė, kad per šį smūgį žuvo 63 kariai. Tai itin retas tokio pobūdžio pranešimas, o nurodytas žuvusiųjų skaičius buvo didžiausias, kokį tik nuo invazijos pradžios dėl vieno smūgio yra nurodę rusai.

Dideli nuostoliai buvo pripažinti po to, kai Rusijos karo korespondentai, pastaraisiais mėnesiais įgaunantys vis didesnę įtaką, apkaltino Rusijos aukščiausio rango vadus pragaištingu nekompetentingumu.

Kyjivas prisiėmė atsakomybę už šį smūgį, o Ukrainos kariuomenė teigė, kad žuvusiųjų skaičius yra daug didesnis.

Trečiadienį S. Sevriukovas taip pat pareiškė, kad daug gyvybių pareikalavusį smūgį nulėmė karių naudojimasis mobiliaisiais telefonais.

„Šiuo metu dirba komisija, tirianti įvykio aplinkybes“, – sakė jis.

„Tačiau jau dabar akivaizdu, jog pagrindinė priežastis... buvo ta, kad kariai įjungė ir masiškai naudojosi mobiliaisiais telefonais priešo ginklų pasiekiamumo zonoje, tuo pažeisdami draudimą“, – pridūrė S. Sevriukovas.

Jis teigė, jog imtasi priemonių, kad tokie incidentai ateityje nepasikartotų, ir pridūrė, kad visi atsakingi asmenys bus nubausti.

S. Sevriukovas taip pat sakė, kad Rusija sunaikino Ukrainos salvinės raketų ugnies sistemą, naudotą per smūgį Makijivkai.

Pasak jo, per smūgius taip pat sunaikinti dar keturi raketų paleidimo įrenginiai HIMARS, žuvo 200 ukrainiečių ir „užsienio samdinių“ Družkivkos mieste rytiniame Donecko regione.

Anksčiau tą pačią dieną Ukrainos valdžios institucijos pranešė, kad per Rusijos smūgius Družkivkoje žuvo vienas žmogus ir buvo sunaikinta ledo čiuožykla.

Rusijos karo korespondentai apkaltino Rusijos karo vadus, kad šie nesimoko iš praeities klaidų ir stengiasi kaltę suversti kariams.

Jie teigė, kad kariai, kurių didžiąją dalį sudaro naujai mobilizuoti rusai, buvo dislokuoti nesaugomame pastate, kuris sugriuvo, nes per smūgį sprogo patalpose laikyti šaudmenys.

Redaktorius Ignas Ramanauskas

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode