Sprogimas

antrineJAV technologijų milžinės „Google“ antrinė įmonė Rusijoje ketvirtadienį oficialiai paskelbė teiksianti pareiškimą dėl bankroto paskelbimo, nes dėl areštuotų sąskaitų negali atsiskaityti su darbuotojais ir tiekėjais.

Jau kelis mėnesius „Google“ Rusijoje patiria vis didesnį spaudimą, kuris ėmė dar sparčiau stiprėti po to, kai vasario pabaigoje prezidentas Vladimiras Putinas pasiuntė kariuomenę į provakarietišką Ukrainą.

„Google Russia“ išplatino pranešimą apie ketinimą skelbti bankrotą“, – AFP sakė bendrovės atstovas spaudai.

Bendrovė paaiškino, kad Rusijos valdžios institucijoms areštavus „Google Russia“ sąskaitas bankuose tapo neįmanoma tęsti veiklos – išmokėti atlyginimus darbuotojams, atsiskaityti su tiekėjais ir pardavėjais, vykdyti kitus finansinius įsipareigojimus.

„Google“, anksčiau sustabdžiusi savo veiklą Rusijoje, tikino šioje šalyje ir toliau teiksianti nemokamas paslaugas, tokias kaip paieškos internete, „YouTube“, elektroninio pašto, žemėlapių, „Android“ operacijų sistemos, programėlių parduotuvės.

Praėjusio mėnesio pabaigoje Rusijos teismas skyrė „Google“ 11 mln. rublių (tuo metu 135 tūkst. JAV dolerių) baudą už tai, kad nepaisė valstybinės reguliuotojos nurodymų pašalinti prieštaringus „YouTube“ vaizdo įrašus apie Kremliaus karinę kampaniją Ukrainoje.

Technologijų milžinė taip pat supykdė Rusijos pareigūnus, užblokavusi Valstybės Dūmos (žemųjų parlamento rūmų) oficialų žiniasklaidos kanalą ir ištrynusi daugelio prokremliškų žiniasklaidos priemonių „YouTube“ kanalus.

Siekdami kontroliuoti vidaus auditorijai prieinamą informaciją Rusijos teismai uždraudė „Facebook“, „Twitter“ ir „Instagram“, pavadinę juos „ekstremistinėmis organizacijomis“.

Redaktorius Svajūnas Laukineitis

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode