Sprogimas

mulenBrodvėjus sekmadienį pagaliau pagerbė savo didžiausius ir ryškiausius talentus apdovanojimais „Tony“, dėl pandemijos vėlavusiais daugiau nei metus, o miuziklas „Mulen Ružas“ (Moulin Rouge!) triumfavo susišlavęs net 10 prizų.

Šiemet renginys buvo surengtas kitaip: dauguma apdovanojimų buvo išdalyti per dviejų valandų programą, transliuotą prieš pagrindinį renginį – koncertą „gyvo“ teatro sugrįžimo į Niujorką po pusantrų metų pertraukos garbei.

„Visi susirinkusieji yra vakcinuoti ir patikrinti, visi dėvi kaukes – kiekvienas Brodvėjaus teatras dar kurį laiką taip atrodys ir tai yra normalu“, – teatre „Winter Garden“ prasidedant iškilmingam koncertui sakė jo vedėjas Leslie Odomas (Leslis Odomas) jaunesnysis.

Miuziklas „Mulen Ružas“ – populiaraus 2001 metų Bazo Luhrmanno (Bazo Lurmano) to paties pavadinimo filmo apie garsųjį Paryžiaus naktinį klubą adaptacija – laimėjo geriausio miuziklo, geriausio aktoriaus ir geriausio pagrindinio vaidmens atlikėjo, taip pat daugybę techninių apdovanojimų.

Miuziklo aktoriai savame teatre atliko spalvingą, žaismingą šio pastatymo hitų popuri, kaip ir jų kolegos iš miuziklo „Jagged Little Pill“, įkvėpto to paties pavadinimo dainininkės Alanis Morissette (Alanis Moriset) 1995 metų albumo.

Adrienne Warren (Eidrien Voren), kuri už dainininkės Tinos Turner (Tinos Terner) vaidmenį miuzikle „Tina“ pelnė „Tony“ apdovanojimą geriausios miuziklo aktorės kategorijoje, kartu su kitais aktoriais surengė uždegantį pasirodymą.

Koncerte taip pat sudalyvavo virtinė Brodvėjaus žvaigždžių klasikinių duetų iš populiarių miuziklų „Rent“, „Wicked“, „Regtaimas“ (Ragtime) ir „Hamiltonas“ (Hamilton).

„Tony“ apdovanojimas už geriausią spektaklį atiteko „The Inheritance“ – Edwardo Morgano Forsterio (Edvardo Morgano Forsterio) romano „Hovardo namai“ (Howards End) perdirbiniui, kurio veiksmas vyksta šiuolaikiniame Niujorke. Šis spektaklis iš viso pelnė keturis prizus, įskaitant geriausio režisieriaus apdovanojimą, atitekusį Stephenui Daldry (Stivenui Doldriui).

„A Soldier's Play“, kuriame nagrinėjama rasizmo JAV kariuomenėje tema, atiteko apdovanojimas už geriausią pjesės atkūrimą, o Davidas Alanas Grieras (Deividas Alanas Griras), vienas iš kelių per šią ceremoniją pirmąkart apdovanotų talentų, buvo pagerbtas už vaidybą.

Atkurto spektaklio „A Christmas Carol“ kūrybinė grupė namo parsivežė penkis prizus.

„Brodvėjus sugrįžo“

Šiemet apdovanojimai buvo šiek tiek kitokie – pastatymų, galėjusių varžytis dėl 2019–2020 metų sezono apdovanojimų, buvo gerokai mažiau, nes Brodvėjus buvo priverstas užsidaryti dėl koronaviruso pandemijos, ypač smarkiai paveikusios Niujorką.

Neseniai vėl pradėta pradėta rodyti kelis spektaklius, o artimiausiai mėnesiais žiūrovų lauks platesnis repertuaras.

„Brodvėjus sugrįžo, jis turi būti geresnis, ir toks bus“, – vesdama ceremonijos pradinę dalį sakė aktorė Audra McDonald (Odra Makdonald), pelniusi jau šešis apdovanojimus ir šiemet gavusi dar vieną nominaciją.

Aaronas Tveitas (Aronas Tveitas) gavo geriausio miuziklo aktoriaus prizą už „Mulen Ružą“ – jis buvo vienintelis nominantas, bet turėjo surinkti 60 proc. balsų, kad laimėtų. Atsiimdamas apdovanojimą – savo pirmąjį „Tony“ – jis sunkiai tramdė ašaras.

„Mums tokia didelė garbė tai daryti, būti Brodvėjuje“, – sakė jis.

Tarp kitų pirmą kartą apdovanotų aktorių buvo Lois Smith (Louis Smit), kuri būdama 90 metų pelnė apdovanojimą už geriausią pagrindinį vaidmenį spektaklyje „The Inheritance“. Ji yra seniausia kada nors „Tony“ apdovanojimą už vaidybą laimėjusi atlikėja.

Redaktorė Silvija Čibirienė
BNS nuotrauka
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode