Parama dėkojame




Sprogimas

Šeštadienį iš arti pamatysime tuos, kuriems reikia visų mūsų pagalbos

Praeityje skaudūs gyvenimo įvykiai ir vyro smurtas namuose, kaip juodas šešėlis gaubia jaunos mamos ir 4 jos berniukų kasdienybę. Tokios istorijos, lyg rudeniniai voratinkliai mūsų miestuose, miesteliuose ir kaimuose, plevenantys tylią dejonę apie norą, kad vaikai jaustųsi saugūs, galėtų mokytis, šypsotis, dainuoti ir šiltai užmigti savo lovelėje.

Šį šeštadienį „SOS vaikų kaimai“ Lietuvoje rengia TV paramos koncertą „Pasaulis priklauso vaikams“. Kartu su dainuojančiomis televizijos žvaigždėmis žiūrovai išgirs besistiebiančius jaunuosius talentus ir išvys kelias istorijas, iš arti parodysiančias tuos, kuriems reikia visų mūsų pagalbos.

Berniukų mamai 30 metų, bet jai nustatytas stuburo slankstelio pažeidimas, sumuštas krūtinkaulis, inkstų nepakankamas, jai dažnai tirpsta rankos. Gydytojų draudimas atlikti fizinį darbą, invalidumo prognozės, vaikų ligos ir per metus susidariusios skolos jauną mamą spendžia į kampą: ji ir toliau dirba odos fabrike, kad gautų 200 eurų pačioms būtiniausioms jų šeimos reikmėms ir galėtų išlaikyti savo vaikus, būti su jais.

„Berniukai dažnai sirgo. Juos labai paveikė skyrybos.Smurtą patyrė ir jie. Teko išeiti iš ankstesnio darbo, nes jie vienas po kito peršaldavo.Sirgo tai bronchitu, tai gripu. Vaistai, nedarbingumas. Jauniausiam tebuvo keli metukai. Liko skolos už elektrą, vandenį ir ne tik“, – pasakoja mama. Ir priduria, kad džiaugiasi tuo, kad vaikai yra kartu, jiems įdomu sportuoti, siekti medalių, kad juos giria mokytojai.

Daug ir nereikia pasakoti. Apsilankius jų namuose ir matant vaikus, nepriteklius bado akis. Jų gyvenimą prašviesins daugelis paprasčiausių dalykų.Tai, kas šiai šeimai garantuos šiltą žiemą, mums visiems kainuos tik nedidelę dalelę pastangų, nes tik visi kartu, pasaulį priklausantį vaikams galime padaryti gražesnį.

Jau dabar galite aukoti „SOS vaikų kaimams“ trumpuoju numeriu 1471, auka – 2 eurai. Visi renginio metu surinkti pinigai bus skiriami gerinti nepritekliuje vaikus auginančių šeimų, jaunų mamų ir daugiavaikių šeimų sąlygas, leisti šiuos vaikus į dienos centrą ir įgyvendinti jų svajones.

Aukoti „SOS vaikų kaimų“ šeimoms galite ir „Maxima“ parduotuvėse įrengtose aukų dėžutėse. O jau visai greitai, rugsėjo 17 dieną, 19:30 tiesiogiai per BTV, netikėtas ir visus nustebinsiantis paramos koncertas „Pasaulis priklauso vaikams“. Čia, kartu su ryškiausiomis žvaigždėmis, scenoje pasirodys ir patys talentingiausi vaikai, kurie savo išskirtiniais ir efektingais pasirodymais, šou metu sieks vieno tikslo – surinkti kuo daugiau Jūsų balsų, kurių kiekvienas taps taip reikalinga auka „SOS vaikų kaimų“ gyventojams.

LPF SOS vaikų kaimų Lietuvoje draugija       

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode