Parama dėkojame




Malonūs vasaros prisiminimai iš stovyklos

Vasara skaičiuoja paskutines dieneles, prasideda ruošimosi mokyklai laikotarpis, o širdyje išlikę nuostabūs atostogų prisiminimai. Vieni įspūdingiausių – tai išvykos, kelionės, nauji draugai, aktyvus laisvalaikis gamtoje. Viskas telpa viename, jei kam teko pabūti stovykloje. O jei dar ji išskirtinė – užsienyje, su bendraamžiais iš skirtingų pasaulio šalių –tai jau įspūdžiai visam gyvenimui.Tokiais įspūdžiais gyvena 20 moksleivių iš skirtingų Mažeikių rajono mokyklų, vasaros metu savaitę praleidę Slovakijoje, anglų kalbos tarptautinėje stovykloje „International Village“.

Pasiruošimas stovyklai prasidėjo prieš gerą pusmetį. Stovyklautojai turėjo parengti įspūdingą, nenuobodžią savo šalies pristatymo interpretaciją, kvizą – klausimyną, prisistatymo vaizdo įrašą bei apgalvoti detales vakarui pavadinimu „Taste my country“ („Paragauk mano šalies“).

Žinoma, pasiruošimo darbai ir kitos pastangos nenuėjo veltui. Svarbiausia, kad naujos pažintys su Čekijos, Turkijos, Bulgarijos, Olandijos, Lenkijos stovyklautojais tęsiasi ir toliau socialiniuose tinklapiuose. Visi dalyviai turėjo progą pagyventi su kitos tautybės žmonėmis, kasdien lankytis aktyviuose užsiėmimuose, kuriuos vedė ekstravagantiški neeiliniai vadovai iš Amerikos ir Britanijos, o popiet – įvairūs būreliai ar išvykos į kalvotas nepaprasto grožio vietas. Viena diena buvo skirta kelionei po Aukštuosius Tatrus bei rafting`ui Dunajeco upe tarp kalnų. Vakarais laukdavo bendri renginiai, kurie užsitęsdavo daug ilgiau, nei planuota, nes niekas nenorėdavo skirstytis. Organizuotumas, nuostabi atmosfera traukia dar ne kartą sugrįžti ir suteikti vaikams galimybę dalyvauti tokio pobūdžio projekte.

Vienas pagrindinių stovyklos tikslų – suteikti vaikams unikalią galimybę praktiškai pritaikyti ir patobulinti anglų kalbos žinias. Nuolatinis bendravimas anglų kalba daugeliui vaikų buvo labai naudingas, kad nugalėtų baimę kalbėti, klysti ir daryti klaidas. Svarbiausia, kad pašnekovas supranta išsakytą mintį. Taip pat siekiama ugdyti pagarbą ir toleranciją kitoms šalims, paneigti stereotipus apie skirtingas tautas ir rases bei parodyti, jog užsienyje bendraamžiai tokie pat, nors ir kalba kita kalba.

Stovykla atvėrė dideles bendravimo ir pažinimo galimybes daugybei vaikų iš įvairių pasaulio šalių, bet didžiausia dovana visiems – neišdildomi įspūdžiai. „Labai patiko naujos pažintys su vaikais iš užsienio, nuostabūs aplinkiniai vaizdai, galimybė bendrauti angliškai bei sužinoti kažką naujo apie kitų tautų tradicijas“, – įspūdžiais dalinosi Saulenė, jau antrą kartą dalyvaujanti projekte. Emilija taip pat buvo sužavėta: „Buvo tikrai nuostabi savaitė, kupina puikių įspūdžių, naujų pažinčių, atsiminimų visam gyvenimui. Nepakartojami vaizdai ir nerealūs žmonės – tokia patirtis tikrai greit neužsimirš.“

Kaip rašė vokiečių rašytojas J. P. F. Richter, „atsiminimai – tai vienintelis rojus, iš kurio negalime būti išvaryti“, tad džiaugiamės turėdami galimybę nuolat ten sugrįžti ir pasidalinti šiuo turtu su kitais.

                                                                                                                        

Laura RAKAUSKAITĖ

Anglų kalbos mokytoja

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode