Sprogimas

Atsisveikino su vasara

Rugpjūčio 25 d. BĮ Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnybos Vaikų dienos centro vaikai atsisveikino su vasara – vyko į jau tradicine tapusią kelionę prie jūros, tuo pačiu aplankė ir indėnų „Vinetu kaimą“. Vos tik vaikai išlipo iš autobuso, juos pasitiko indėnas Bėgantis Jautis, kuris ne tik išmokė vaikus sveikintis, padėkoti ir atsisveikinti indėniškai, bet ir lydėjo pažintinės programos metu. Kiekvienas vaikas turėjo susigalvoti savo indėnišką vardą, kurį indėnė Šokanti Gyvatė nupiešė ant veidų. Pajutę indėnišką dvasią vaikai sugužėjo į apeigoms, pasitarimams skirtą tipi, kur išbandė indėnų muzikos instrumentus, šoko „Lietaus šokį“. Vaikai perėjo indėnų energetinį labirintą, kurio centre baltagalviui ereliui patikėjo savo norus.

Muziejuje vaikai apžiūrėjo tikrus iš Šiaurės Amerikos atgabentus indėnų daiktus, papuošalus ir ginklus. Keletą ginklų vaikai išbandė ir patys – šaudė iš lankų ir spjaudyklėmis. Draugiškieji indėnai atsisveikindami vaikus pavaišino ledais.

Indėnų šūkiais atsisveikinę su „Vinetu kaimu“, vaikai pajudėjo jūros link. Čia šokinėjo per bangas, rinko jūros nugludintus akmenėlius ir stikliukus, ieškojo gintaro. Berniukai, trumpai pasidžiaugę bangomis, ėmėsi kasti kanalus, statyti pilis. Vėliau vaikai dar pasimėgavo saulės voniomis ir pavargę, bet laimingi ir kupini įspūdžių susiruošė namo. Grįžtant namo autobuse skambėjo ne tik vaikų juokas, bet ir dainos.

  Džiaugiamės, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuoto projekto lėšomis pavyko suorganizuoti tokią puikią ir gerų įspūdžių kupiną kelionę.



Renata DIDŽIULIENĖ

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode