Parama dėkojame




Sprogimas

Jubiliejinės šventės lietus nesugadino

      Rugpjūčio 15-ąją Viekšnių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje švęsti Žolinės atlaidai, o vėliau miesto aikštėje šurmuliavo tradicinė, šiemet jau 10-oji, „Molio šventė“.

Santuokos sukaktis

      Vidurdienį prie restauruojamos bažnyčios aukotos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo dangun atlaidų šv. Mišios. Tikinčiųjų neišbaidė ir staiga prapliupęs lietus. Po atlaidų Viekšnių ir Pakalupio bendruomenės pasveikino šiais metais auksines vestuves švenčiančius ir šventėje dalyvavusius Stasę ir Adolfą Margius.

Demonstravo amatus

      Tradiciškai „Molio šventėje“ savo dirbinius pristatė dvi savaites vykusios keramikos stovyklos-seminaro „Viekšnių puodininkystė. Vakar–dabar–rytoj“ dalyviai. Taip pat buvo demonstruojama raugo keramika: iš degimo krosnies traukiami moliniai darbai ir merkiami į duonos raugą ir vandenį, taip išgaunant įvairius raštus.

Susirinkusieji galėjo įsigyti molio ir medžio bei lino ir kitų dirbinių.

      Taip pat šventės metu padėkota aktyviausiems Viekšnių bendruomenės nariams, keramikos stovyklos dalyviams.

Koncertavo meno kolektyvai

      Šventės dalyvius linksmino Ryškėnų kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Čia ir dabar“, Šerkšnėnų kultūros centro liaudiškos muzikos kapela, Klaipėdos liaudiškos muzikos kapela „Mingė“, Viekšnių kultūros centro mišrus ansamblis „Vikšna“ bei modernaus folkloro „Vo tap-ta-ta“. Koncertinę programą užbaigė grupė „Dinamika“. Vakare vyko smagi gegužinė, dangų nušvietė fejerverkai.

 

 

 

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode