Sprogimas

Žolinės šventė tapo tradicija

Rugpjūčio 14-ąją Sedos seniūnijos Dagių bedruomenės aktyvas sukvietė didelius ir mažus į tradicine tapusią šventę „Sutikime Žolines kartu.“

Pašventintas kryžius

Šventė prasidėjo šiemet futbolo turnyru (anksčiau organizuotas krepšinis).Dagių taurei laimėti. Vidudienį Sedos Švč. Mergelės Ėmimo į dangų bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios, po kurių visi rinkosi Beržėnų kaime, ant Barboros kalno, prie Sedos–Dagių vieškelio, esančio atstatyto kryžiaus. Dagių bendruomenės pirmininkės Reginos Mineikienės teigimu, senasis kryžius buvo jau visai sutrūnijęs, ir visi dagiškiai nutarė, kad būtinai reikia naujo: „Dabartinis kryžius saugos mus nuo nelaimių, todėl noriu nuoširdžiai padėkoti visiems dagiškiams, prisidėjusiems prie naujojo kryžiaus atstatymo darbų.“ Kryžių pašventino Mažeikių dekanato dekanas, Sedos parapijos klebonas kun. Modestas Ramanauskas.

Šokių improvizacijos

Šventės vedėja padainavo lietuvių liaudies dainą ir pakvietė į ratelį mažąsias Dagių šokėjas. Kitą ratą V. Pocienė paragino sudaryti visus dalyvaujančius šventėje. Taip buvo „pinamas“ Žolinės vainikas. Jis ir dar kelios šiaudinės skulptūros papuošė šventinę aplinką.

Susirinkusiuosius linksmino neseniai į Dagių bendruomenės veiklą įsijungusi atlikėja Irena bei jos vadovaujamos mažosios Dagių solistės.

 Apdovanoti futbolininkai

Futbolo turnyre 4-ąją vietą pelnė Dagių jaunimas, 3-iąją – Sedos jaunimas, o dėl nugalėtojų vardo kovojo Sedos „Sedula“ ir „Sedos veteranai“. Tik 7 metrų baudinys išaiškino nugalėtojus, kuriais tapo „Sedos veteranai“, Sedos „Sedula“ turėjo tenkintis 2-ąja vieta. Geriausiu turnyro žaidėju pripažintas Saulius Giniotis.

Nors į šventės pabaigą ėmė lynoti, tačiau atkakliausiems tai nuotaikos nesugadino: vyko įvairios sportinės rungtys, loterija, visi buvo vaišinami šiupinyne ir gira, uždegtas Žolinės laužas, o bendruomenės namų salėje vyko šokių pasirodymas, skirtas futbolininkams.

Valerija KVEDARAITĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode