Sprogimas

Ukrinų bibliotekai dovanojo knygų

Rugpjūčio 2 d. Ukrinų bibliotekoje lankėsi habilituotas technikos mokslų daktaras, profesorius emeritas, Lietuvos bei Rusijos mokslų akademijų narys Kazimieras Ragulskis. Jis lankė Ukrinų kapinėse palaidotos savo žmonos profesorės, pirmosios habilituotos technikos mokslų daktarės Lietuvoje Vydos Kęsgailaitės-Ragulskienės kapą ir pakeliui užsuko į biblioteką.

Svečias atvežė dovanų savo ir bendraautorių parašytų knygų „Vibrotechnika – 50 “, „Virpesiai moksle, technikoje ir žmonijos progrese“, dokumentinės apybraižos knygas „Profesorė Vyda Kęsgailaitė-Ragulskienė (1931–2009)“ ir „Akademikas Kazimieras Ragulskis ir jo mokslo mokykla“, Vytauto Šiaudyčio „Gyvenimas – tai paukščio skrydis prie saulutės arčiau į mėlyną dangų...“, „Žmogaus gyvenimas – tai kelio amžinybėn pradžia“, „Žvaigždė, šviečianti Lietuvos padangėje“, „Jų darbai garsina Lietuvą“.

K. Ragulskis yra sukūręs naują mokslinę sritį, taip vadinamą precizinę vibromechaniką ir vibrotechniką, sukūrė naujus ir išvystė žinomus netiesinių dinaminių sistemų efektus bei savybes, suformulavo tos srities atskirų krypčių mokslinius pagrindus, sukūrė principus naujoms sistemoms sudaryti, kuriuos su savo mokiniais išvystė iki taikomųjų mokslo rezultatų inžinerinei praktikai. Gauti rezultatai aktualūs šiuolaikiniam ir ateities mokslui bei technikai.

Valda MURAVJOVIENĖ

Ukrinų filialo bibliotekininkė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode