Parama dėkojame




Sprogimas

Laižuvoje nuaidėjo „Oninių polka“

     Šeštadienio pavakarę Laižuvos poilsiavietėje skambėjo liaudiška muzika, sukosi laiudiškus šokius pamėgę šokėjai. Čia vyko tradicinis liaudiškos muzikos festivalis, kuriame dalyvavo ne tik svečiai iš aplinkinių rajonų, bet ir kolektyvai iš kaimyninės Latvijos. Šventę vainikavo grupės „Patruliai“ pasirodymas.

Apdovanojo geriausius

     Iškilmingai dalyvių eisenai atžygiavus į poilsiavietę, čia, skambant Laižuvos himnui, pakelta miestelio vėliava, susirinkusiuosius bei Onas sveikino Laižuvos seniūnijos seniūnas Algimantas Auškalnis.

     Seniūnas padėkos raštus ir po medelį įteikė Genovaitei ir Edvardui Grigelevičiams ir Virginijai ir Rolandui Šimkams. Toks pat apdovanojimas skirtas ir Albertui Kaktavičiui. A. Auškalnis paminėjo kitų gražiai besitvarkančių sodybų šeimininkus ir pakvietė juos kitą mėnesį vykti į ekskursiją: „Kaip ir kasmet komisija važinėjo ir rinko gražiai besitvarkančias sodybas. Stengėmės išrinkti tokias, kurios dar nė karto nebuvo apdovanotos.“    

Sveikinimai ne tik Onoms

     Laižuvos bendruomenės pirmininkas Antanas Taučius sveikino visas Onas ir Onutes, linkėjo sveikatos, ilgų gyvenimo metų ir kad ilgai išliktų tas gražus vardas, dėkojo šventės rėmėjams.

     Auksodės kaimo bendruomenės pirmininkė Ingrida Braziulienė džiaugėsi matydama gausiai susirinkusius laižuviškius ir svečius, įteikė albumą ir palinkėjo pradėti rašyti bendruomenės metraštį.

     Taip pat gražiausi sveikinimai ir dovanos buvo skirtos dviem šventėje dalyvavusioms Onoms: Onai Montvydienei ir Onai Pakeltienei.

     Šventėje pagerbti Laižuvos ūkininkai. Apdovanotas šventės išvakarėse vykusių žvejų varžybų nugalėtojas Jonas Bernotas bei jauniausias žvejys Simonas Ramanauskis.

Skambėjo liaudiška muzika

     Festivalį pradėjo Viekšnių kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Virventa“, susirinkusiuosius pradžiuginusi skambiomis dainomis ir melodijomis. Juos scenoje pakeitė Skuodo kultūros centro Lenkimų skyriaus liaudiškos muzikos kapela „Armonikieriai“.

     Šventėje dalyvavo ir svečiai iš Latvijos: Saldaus kultūros namų kapela bei Slampės kultūros namų šokių kolektyvas.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode