Parama dėkojame




Sprogimas

Sedos bibliotekoje – popietė vaikams

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filiale gegužės 26 d. vyko popietė „Stalo žaidimai prieš virtualius“. Joje dalyvavo Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos ketvirtokai su mokytoja Daiva Nugariene, Mažeikių moterų LIONS klubo atstovė Birutė Traubergienė su Mažeikių jaunuolių LEO klubo narėmis Saule ir Laura. Tai vienas paskutiniųjų projekto „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centras“ planuotų veiklų Sedos filiale. Popietėje taip pat dalyvavo svečias, projekto „Bibliotekos pažangai2“ projektų bendruomenėms koordinatorius Donatas Kubilius, kuris vaikams mielai ir padėjo.

Popietės pradžioje vyresniosios bibliotekininkės Loreta Mickienė ir Janina Kelerienė tarė pasveikinimo žodžius, trumpai pristatė visą projektą, kuriame dalyvauja, jau vykusius renginius su didžiausiais pagalbininkais – gimnazijos ir darželio vaikais, mokytojais bei auklėtojomis. Moterų LIONS klubo atstovė Birutė pristatė nuveiktus šio klubo darbus, klubo istoriją ir bendradarbiavimą su Mažeikių viešąja biblioteka. Vaikams buvo išdalinti mėlyni balionai su klubo ženklu. LEO merginos papasakojo apie jaunutį tik vienerius metus skaičiuojantį Mažeikių jaunuolių klubą bei pabrėžė, kad tarp klubo narių yra ir vaikinų.

Tada prasidėjo vaikų ilgai laukta popietės dalis – žaidimų aptarimas. LEO klubo narė Saulė paklausė, kiek vaikų namuose turi net po keletą kompiuterių, kiek laiko per dieną jie praleidžia prie jų, kokius žaidimus žaidžia ir, ar žino kompiuterių žalą. Linksmai atsakinėję į klausimus, vaikai gavo ir dovanų. Svečias Donatas prisiminė ir papasakojo apie savo vaikystės žaidimus. Buvo vardijami mėgstamiausi kompiuteriniai žaidimai, iš kurių populiariausiu išrinktas „Minecraft“ žaidimas. Paklausus, ar vaikai mėgsta smurtinius žaidimus, tokių atsirado tik keletas. Vienas dažniausių bibliotekos lankytojų ir kompiuterinių žaidimų žaidėjų Ernestas šiek tiek papasakojo apie „Minecraft“ taisykles, o svečias Donatas pabrėžė, kad šis žaidimas nėra jau labai žalingas, nes yra ir kūrybinės žaidimo versijos, kur statomi įvairiausi statiniai, atpažįstamos skirtingos medžiagos, tokios kaip akmuo, žemės, smėlis, smiltainis ir kt. Pabaigoje LEO merginos pažaidė su ketvirtokais stalo žaidimą UNO.

Popietę organizavo ir vedė Mažeikių moterų LIONS klubas, Mažeikių jaunuolių LEO klubas bei Sedos filialo bibliotekininkės.

Loreta MICKIENĖ

Sedos filialo vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukos autorės

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode