Sprogimas

Įvyko trečiasis tarptautinis dainų festivalis

Mažeikių politechnikos mokykla jau trečią kartą organizuoja tarptautinį muzikos festivalį „Muzika sielai“.

„Muzika – tai sielos veidrodis. Pabūkime kartu, paklausykime melodijų, kurios atpalaiduoja mūsų sielas nuo kasdieninių rūpesčių, įtemptų darbų“,- tokiais žodžiais festivalį pradėjo jo organizatorė ir vedėja Angelė Kontenienė. „Mūsų festivalis ir vėl vyksta alyvoms žydint. Dar šiandien menu praėjusių metų festivalį, kuris paliko pačius gražiausius prisiminimus. Muzika nuplauna kasdieninio gyvenimo dulkes nuo sielos“, - šiltai lietuvių ir latvių kalbomis visus festivalio dalyvius pasveikino mokyklos direktorė Vida Lumpickienė.

Festivalio dalyvius vertino autoritetinga komisija: pirmininkė – Mažeikių kultūros centro muzikos vadovė Genovaita Jomantienė, nariai – Mažeikių rajono Šerkšnėnų kultūros centro direktorius Remigijus Kudla ir Mažeikių moksleivių namų muzikos mokytoja Laimutė Gelžinienė. Renginio globėja – mokyklos direktorė – ir kolektyvų vadovai uždegė sielos ugnelę.

Šiemet komisijos nariams buvo mestas iššūkis. Jie turėjo pradėti koncertą ir po kiekvieno pasirodymo išsakyti savo nuomonę.

Koncerto pabaigoje buvo paskelbtos nominacijos ir įteikti apdovanojimai. Svečiai iš Saldus profesinės mokyklos laimėjo originaliausio kolektyvo nominaciją, o solistas Lauris buvo apdovanotas nominacija už tautiškumo puoselėjimą. Stilingiausio kolektyvo nominaciją pelnė duetas iš Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro. Už žaismingą sceninį įvaizdį apdovanoti mažieji artistai iš darželio „Giliukas“. Mažeikių politechnikos mokyklos Viekšnių skyriaus dainininkams įteikta nominacija už dainos estetiką ir sceninį įvaizdį. Mažeikių politechnikos mokyklos kolektyvai buvo apdovanoti jausmingiausios dainos ir žiūrovų simpatijos nominacijomis. Specialus prizas buvo įteiktas jaunajai solistei Jelenai. Mokyklos direktorė Vida Lumpickienė visiems padėkojo už gerą nuotaiką, meilę muzikai ir puoselėja viltį susitikti kitąmet.

Parengta pagal B. Butnoriutės straipsnį



Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode